Ξεκίνησε χθες στο Ηράκλειο και θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή το πρώτο Διεθνές Συνέδριο Νανοτεχνολογιών και Νανοεπιστημών. Στόχος του συνεδρίου αποτελεί η ανάδειξη της Κρήτης ως επιστημονικής κοιτίδας, αναπτύσσοντας διαύλους συνεργασίας με ερευνητικούς και ακαδημαϊκούς φορείς παγκοσμίως. Το συνέδριο οργανώνεται από την ερευνητική ομάδα μικρονανοδόμησης με υπερβραχείς παλμούς Λέιζερ του Ινστιτούτου Ηλεκτρονικής Δομής και Λέιζερ του ΙΤΕ, καθώς και των νανοϋλικών και οργανικών ηλεκτρονικών του ΤΕΙ Κρήτης.
Το συνέδριο περιλαμβάνει πέντε συμπόσια με αντικείμενα την ανάπτυξη νέων νανοϋλικών, καινοτόμων βιο-νανο-συστημάτων για την μηχανική ιστών, την αναγεννητική ιατρική και την υγειονομική περίθαλψη, προηγμένων νανοϋλικών για φωτοβολταϊκές εφαρμογές, νανοϊατρικών βιοηλεκτρονικών διατάξεων.
Στο συνέδριο θα παρουσιαστούν τα πιο πρόσφατα επιτεύγματα και οι τελευταίες ανακαλύψεις στους τομείς της Νανοτεχνολογίας και Βιο-νανοτεχνολογίας, από κορυφαίους διακεκριμένους επιστήμονες, παγκόσμια αναγνωρισμένους για τη συνεισφορά τους.
Η υψηλή απήχηση και ο διεπιστημονικός χαρακτήρας του συνεδρίου αποτέλεσε πόλο έλξης για τη συμμετοχή μεγάλου αριθμού καθηγητών, ερευνητών και φοιτητών από κορυφαία Ευρωπαϊκά και Ελληνικά Πανεπιστήμια και Ερευνητικά κέντρα. 
 
ert.gr
 
 Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook & στο twitter
 Source link