Όλοι μας αγαπάμε τη φύση και θα θέλαμε να περνάμε περισσότερο χρόνο σε αυτή. Τα σαββατοκύριακα συνήθως πηγαίνουμε σε πάρκα, στο δάσος για κάμπινγκ, για πικ-νίκ με φίλους, για περίπατους.

Έχει σκεφτεί όμως κανείς μας το αστικό περιβάλλον; Γνωρίζουμε τη διαφορά μεταξύ πάρκου ή άλσους; Κυρίως στις μεγάλες πόλεις της χώρας μας, έχουμε πολύ λίγους χώρους πρασίνου σε σχέση με αυτούς που χρειαζόμαστε. Δυστυχώς, υπάρχουν φορές που αντί να διατηρήσουμε τους χώρους αυτούς καθαρούς μετά κάποια επίσκεψη, αδιαφορούμε και δεν λαμβάνουμε υπόψη το πόσο σημαντικοί είναι τόσο για το περιβάλλον και την όσο και για τη σωματική και ψυχική υγεία του ανθρώπου.

Η Περιβαλλοντική Οργάνωση WWF δημιούργησε κάτι καινοτόμο. Καθένας μας μπορεί να «κατεβάσει» μια εφαρμογή στο κινητό του και θα μπορεί να ενημερωθεί για το που βρίσκονται στην περιοχή που κατοικεί μικρές εκτάσεις πρασίνου, χώροι για πεζοπορία ή βόλτα, για άθληση, για ψυχική χαλάρωση, για βόλτα με τον σκύλο, ή παιδικές χαρές,.

Η καινοτόμα εφαρμογή WWF GreenSpaces, δίνει σημαντικές πληροφορίες για το πάρκο που θέλετε να επισκεφτείτε, όπως τη διεύθυνση, φωτογραφίες, κριτικές από άτομα που ήδη το έχουν επισκεφτεί, υποδομές για άτομα με ειδικές ανάγκες, παροχή ηλεκτρικού κλπ.

Η χρήση της είναι σημαντική και μέσω αυτής όλοι μπορούμε να βάλουμε το δικό μας λιθαράκι για να βελτιωθούν κάποιες υποδομές όπου χρειάζεται. Αξιολογήστε τους χώρους αφού τους επισκεφτείτε. Ήταν κατάλληλες οι υποδομές; Βρήκατε καθαρό το πάρκο; Υπάρχουν χώροι που θα πρέπει να ελεγχτούν ξανά;

Ας συνειδητοποιήσουμε πως είναι αναγκαίο να προστατεύουμε, να σεβόμαστε και να αγαπάμε τα δάση και τα πάρκα. Πρέπει να συμβάλλουμε ώστε όλοι οι πολίτες να μπορούν δουν το περιβάλλον με μια πιο καθαρή ματιά.

Με τη βοήθεια των μεγάλων αλλά και των μικρών μπορούμε να κάνουμε θαύματα, το πράσινο ανήκει σε όλους μας!

Το αστικό πράσινο δεν είναι πολυτέλεια για λίγους, είναι αναγκαίο για όλους μας!

Μπείτε στο https://www.safecare.gr

Αναζητείστε αξιολογημένους επαγγελματίες φροντίδας και νιώστε ασφάλεια:
Φύλαξη & φροντίδα ηλικιωμένων: Γηροκόμο, Νοσηλευτή, Φυσικοθεραπευτή, Εργοθεραπευτή, Ψυχολόγο

Φροντίδα παιδιών & Φύλαξη παιδιών: Babysitter, Νταντά, Ειδικό παιδαγωγό, Παιδαγωγό, Βρεφονηπιοκόμο, Νηπιαγωγό, Λογοθεραπευτή

Εκπαίδευση παιδιών: Καθηγητή, Δάσκαλο

Φροντίδα Σπιτιού: Οικιακή βοηθό, Καθαρίστρια, Γεωπόνο, Κηπουρό, Φύλαξη Σκύλου 

 
  Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook & στο twitterSource link