Η Σοφία Καραπαναγιωτίδου τον τελευταίο χρόνο συνεχίζει την οικογενειακή παράδοση και ασχολείται επαγγελματικά με την μελισσοκομία. Εκτός από τα προϊόντα της μέλισσας κάνει και κάποιες καινούργιες παρασκευές με κύριο συστατικό το μέλι με στόχο να έρθει ο κόσμος πιο κοντά στις γεύσεις του μελιού και να προσεγγίσει ιδιαίτερα τα μικρά παιδιά. 
 
Προϊόντα, όπως σοκολατόκρεμα με μέλι κακάο και φουντούκι, αλλά και το φυστικοβούτυρο με μέλι «γιατί», όπως λέει, «πολλά παιδάκια δεν το τρώνε το μέλι και πρέπει να βρούμε τρόπους να τα προσελκύσουμε.»

Στο πλευρό του πατέρα της από τα 16 της χρόνια έμαθε τα μυστικά της δουλειάς και τον τελευταίο ένα χρόνο εμπλουτίζει τις τεχνικές με το δικό της μεράκι και τη δική της φαντασία. «Αξίζει τον κόπο» λέει εκείνη μιλώντας με αγάπη και πάθος για τη δουλειά και σημειώνει « Είναι ένα επάγγελμα με πολλές προοπτικές και έχει να σου δώσει πολλά και όταν φροντίζεις το μελίσσι και όταν συναναστρέφεσαι με τον κόσμο για να πουλήσεις το προϊόν σου.»

Παρακολουθεί τις μέλισσες και διδάσκεται υπομονή κι εργατικότητα γιατί η μέλισσα, όπως σημειώνει η νεαρή μελισσοκόμος, είναι μια εργάτρια. «Έτσι και ο μελισσοκόμος, κάθεται το χειμώνα, αλλά δουλεύει πάρα πολύ το καλοκαίρι. Το μέλι έχει ζήτηση. Εδώ υπάρχουν πολλές ανθοφορίες κι αυτό κάνει το μέλι της περιοχής εξαιρετικά ποιοτικό» σημειώνει και προτρέπει τους συνομηλίκους της 

 
«Να μην αφήνουν τα όνειρά τους και τα πιστεύω τους ποτέ! Να παλεύουν γ’ αυτά και όταν νομίζουν ότι ένα επάγγελμα δεν θα μπορέσουν να το κάνουν, αν ασχοληθούν λίγο και ζορίσουν τον εαυτό τους, ίσως ανακαλύψουν ότι θα ήταν αυτό το επάγγελμά τους.» 
 
Με τους κόπους της δουλειάς της στα χέρια κάνει τα δικά της όνειρά για το μέλλον αποκαλύπτοντας με χαμόγελο « Νομίζω ότι ως μελισσοκόμος θα γεράσω. Δεν θα εγκαταλείψω ποτέ την Ελλάδα. Ίσως αν έκανα ένα οποιοδήποτε άλλο επάγγελμα, τότε ίσως. Όμως τώρα όχι.»
Φώτο:Σοφία Καραπαναγιωτίδου ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφία:Μαρία Νικολάου
 
ert.gr
 
 Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook & στο twitter
 Source link