Ερωτήματα προς τους υπουργούς Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων καταθέτει ο βουλευτής Λάρισας της ΝΔ Γιώργος Κατσιαντώνης για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι παραγωγοί βιομηχανικής ντομάτας και ζητάει να γίνουν ριζικές αλλαγές στον κανονισμό του ΕΛΓΑ και να στηθούν μέτρα στήριξης του κλάδου.

Ο κ. Κατσιαντώνης μετά την συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο του Συνεταιρισμού ΘΕΣΤΟ Χρήστο Σουλιώτη και τα μέλη του Δ.Σ. κατέγραψε τα προβλήματα των παραγωγών και επισημαίνει στους αρμόδιους υπουργούς, το υψηλό κόστος σε λιπάσματα και πετρέλαιο που αποτελούν αναγκαία εφόδια για τους παραγωγούς, αλλά και τις τεράστιες ελλείψεις του νομοθετικού πλαισίου στο θέμα των αποζημιώσεων.

Ο βουλευτής Λάρισας της ΝΔ, που εκτός των άλλων ζητά από τον Ευκλείδη Τσακαλώτο και το Σταύρο Αραχωβίτη , να δουν με τη δέουσα σοβαρότητα, και την τροποποίηση του θεσμικού πλαισίου που αφορά την απόσβεση των μηχανημάτων, από τα 10 έτη που είναι σήμερα, στα 5 έτη, επισημαίνοντας ότι η τεχνολογία «τρέχει» στον εξοπλισμό, και οι παραγωγοί μένουν πίσω με το ισχύον καθεστώς. 

 
Ο Γιώργος Κατσιαντώνης συναινεί και στο αίτημα των παραγωγών, για παραχώρηση από την Πολιτεία δημόσιων ανεκμετάλλευτων κτιρίων που θα χρησιμοποιούνται για τις ανάγκες του κλάδου τους, τονίζοντας στους αρμόδιους Υπουργούς ότι είναι αδιανόητο να βγάζουν «κόκκινη κάρτα» σε ζητήματα που έχουν να κάνουν με την ενίσχυση της εγχώριας παραγωγής, και να επιβαρύνουν τους αγρότες με επιπλέον κόστη σε μισθώσεις
 
 
 
 Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook & στο twitter
 Source link