Γαβρόγλου: Στην τελική ευθεία ο νόμος για συγχώνευση Πανεπιστημίου-ΤΕΙ Θεσσαλίας .Τι απάντησε σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Τρικάλων Κώστα Σκρέκα. Είμαστε στην τελική ευθεία για να τεθεί στη διαβούλευση το Σχέδιο Νόμου για το Νέο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και στη συνέχεια να κατατεθεί, προς ψήφιση, στη Βουλή.Αυτό δήλωσε σήμερα στη Βουλή ο υπουργός Παιδείας Κ. Γαβρόγλου, κατά τη συζήτηση επίκαιρης ερώτησης του Βουλευτή Κ. Σκρέκα για την «Πανεπιστημιακή απομόνωση του Ν. Τρικάλων»
“Εμείς θα αναρτήσουμε το νομοσχέδιο για τη δημόσια διαβούλευση και θα ζητήσουμε να έρθουν οι δήμαρχοι, τα επιμελητήρια -όποιον κόσμο είχα συναντήσει επάνω- για να μας πουν τα σχόλιά τους” τόνισε ο Κώστας Γαβρόγλου και σημείωσε:
• Είμαι σίγουρος ότι πολλά σχόλια θα είναι ενσωματώσιμα. Το ίδιο έγινε και στα Γιάννενα και στα Ιόνια.
• Θα πάμε, λοιπόν, προς την ψήφιση ενός νομοσχεδίου, επιδιώκοντας πραγματικά τη μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση, για κάτι από το οποίο ειδικά τα Τρίκαλα βγαίνουν πολύ κερδισμένα ποιοτικά.
• Μη συγκρίνουμε πόσα τμήματα έχει η Λάρισα και ο Βόλος.
• Υπάρχουν ιστορικοί λόγοι και λόγοι που έχουν σχέση με συγκεκριμένα τμήματα και πρέπει να δούμε αν ποιοτικά επί της ουσίας αναβαθμίζονται τα Τρίκαλα ή όχι. Εγώ νομίζω ότι αναβαθμίζονται και, μάλιστα, με δραματικό τρόπο.

Στην ερώτησή του ο βουλευτής Τρικάλων της ΝΣ υποστηρίζει ότι τα Τρίκαλα, βγάινουν ζημιωμένα από τη συγχώνευση με την λατάργηση του τμήματος ΤΕΙ των Πολιτικών Μηχανικών.

 
 
 Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook & στο twitterSource link