Θέματα όπως η ανασυγκρότηση του συνεταιριστικού χώρου και ο υγιής ανταγωνισμός του αμπελοοινικού τομέα, συζητήθηκαν, μεταξύ άλλων, στην πρώτη συνάντηση του νέου υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σταύρου Αραχωβίτη, με εκπροσώπους της Κεντρικής Συνεταιριστικής Ένωσης Αμπελοοινικών Προϊόντων (ΚΕΟΣΟΕ), που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, οι εκπρόσωποι της ΚΕΟΣΟΕ ζήτησαν από τον κ. Αραχωβίτη να ασκήσει πίεση στα αρμόδια υπουργεία για φορολογικά θέματα που αφορούν τον κλάδο, ενώ τέθηκε και το ζήτημα του υγιούς ανταγωνισμού στον χώρο του κρασιού, μέσω ελέγχου ιχνηλασιμότητας, καθώς τη φετινή χρονιά διαπιστώθηκε αύξηση της διακίνησης σταφυλιών προς οινοποιεία χωρίς συνοδευτικό έγγραφο.

Οι δύο πλευρές συνομίλησαν, επίσης, για το θέμα της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής και του αμπελοοινικού τομέα, για τις ανακτήσεις, για τη φορολογική μεταχείριση των πλεονασμάτων των αγροτικών συνεταιρισμών από το 2000 και μετά, καθώς και για ζητήματα που αφορούν τη φορολόγηση των συνεταιρισμένων αγροτών. 

 
 
zougla.gr
 
 Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook & στο twitterSource link