Την απογοήτευσή του για την εξέλιξη της φετινής χρονιάς εκφράζει στον Γιώργο Αργυρίου και στην «Ύπαιθρο Χώρα» ο Πρόεδρος της ΣΥΚΙΚΗΣ Παναγιώτης Παπαγεωργίου, καθώς διαψεύστηκαν οι αρχικές θετικές εκτιμήσεις. «Είναι η τρίτη χρονιά που δεν μπορούμε να πάρουμε παραγωγή και να κερδίσουμε αυτά που πρέπει», αναφέρει χαρακτηριστικά.
Όπως εξηγεί, «τόσο πρώιμο σύκο δεν είχαμε δει ποτέ, αλλά οι βροχές που είχαν ο Ιούλιος και ο Αύγουστος ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο και έτσι η παραγωγή πλέον φαίνεται ότι μειώνεται στα ίδια επίπεδα με την περασμένη χρονιά. Οι συνθήκες αυτές ανάγκασαν τη διοίκηση και πάλι να προχωρήσει σε αναπροσαρμογή των συμβολαίων για το εξωτερικό και με αυτό τον τρόπο ξεκίνησαν ήδη Αμερική, Καναδάς και στη συνέχεια Αυστραλία και Ευρώπη».
Σε ό,τι αφορά τις ποσότητες που έχουν φύγει για το εξωτερικό, ο Παναγιώτης Παπαγεωργίου δηλώνει: «Αυτήν τη στιγμή έχουν από τα απεντομωτήρια και τις αποθήκες σε διάφορα τυποποιητήρια και συσκευαστήρια περίπου 1.300 τόνοι. Από αυτούς, το 50% πρέπει ήδη να βρίσκεται στο εξωτερικό». 
 
Μέσα στο γενικότερο προβληματικό κλίμα, ο πρόεδρος της ΣΥΚΙΚΗ υπενθυμίζει ότι «υπάρχει μελέτη για την αναδιάρθρωση των συκεώνων σε Μεσσηνία, Λακωνία και Νότια Αρκαδία και υπολογίζουμε πως η υλοποίηση του έργου δεν θα στοιχίσει πάνω από 14 εκατομμύρια ευρώ. Αν δεν προχωρήσει η αναδιάρθρωση, θα υπάρξει εγκατάλειψη της καλλιέργειας», καταλήγει.
 
tharrosnews.gr
 Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook & στο twitter
 Source link