Με το κλιμάκιο ελεγκτών του ΕΛΓΑ Λάρισας συναντήθηκε ο Δήμαρχος Τεμπών κ. Κώστας Κολλάτος στο γραφείο του στην έδρα του δήμου στο Μακρυχώρι. Στην συνάντηση συζητήθηκαν οι ζημιές που υπέστησαν οι ελαιοπαραγωγοί στα κτήματα τους από τον δάκο στην δημοτική Ενότητα Γόννων αλλά και σε υπόλοιπα δημοτικά διαμερίσματα.

Το κλιμάκιο πραγματοποίησε επίσκεψη σε ελαιοπερίβολα της δημοτικής ενότητας Γόννων και ενημερώθηκαν από τους ελαιοπαραγωγούς για το πρόβλημα που έχει προκύψει έτσι ώστε να βρεθεί μια λύση αντιμετώπισης του δάκου ώστε να μην καταστρέφεται κάθε χρόνο η παραγωγή τους.

Το κλιμάκιο του ΕΛΓΑ αποτελούνταν από τον κ. Δημήτρη Σταυρίδη προϊστάμενος Τμήματος Ποιοτικού και Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου ΔΑΟΚ Λάρισας – Περιφέρεια Θεσσαλίας τον Διευθυντή Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Παναγιώτη Καλφούτζο, τους γεωπόνους του ΕΛΓΑ κ. Κώστα Καραμπάτσα και Σπύρο Σπυρόπουλο και τον γεωπόνο του δήμου Τεμπών κ. Σπύρο Μπετχαβέ.
Στην σύσκεψη και στην επιτόπια επίσκεψη σε περιβόλια με ελαιόδεντρα μαζί με το κλιμάκιο παραβρέθηκαν ακόμη οι αντιδήμαρχοι κ. Αστέριος Σαίτης & Γεωργία Τσιόπα ,ο δημοτικός σύμβουλος κ. Αθανάσιος Καραναστάσης όπως επίσης και ο πρόεδρος της Τοπικής κοινότητας Γόννων κ. Γεώργιος Μπανιώρας .

ert.gr

 
 Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook & στο twitterSource link