Επιστολή με παραλήπτες τον Δήμαρχο Κιλελέρ κ. Αθανάσιο Νασιακόπουλο, τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλελέρ, κ. Αχιλλέα Βαρδακούλη, τους επικεφαλής των παρατάξεων που συμμετέχουν στο Δημοτικό Συμβούλιο Κιλελέρ, κ. Ρίζο Κομίτσα και κ. Βασίλειο Σταμουλάκη και τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Κιλελέρ κ. Απόστολο Κοντογιάννη απέστειλε η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας κ. Άννα Βαγενά με την οποία ρωτά για την καθυστέρηση που υπάρχει στην επικαιροποίηση της μελέτης για την κατασκευή του Μουσείου του Αγρότη στο Κιλελέρ, αν και προ μηνών, κατά την επίσκεψή της τότε Υπουργού Πολιτισμού κ. Ληδίας Κονιόρδου στο μνημείο του αγρότη στην περιοχή, είχε ανακοινώσει τη δέσμευση του ποσού των 70.000 ευρώ, τα οποία πιστώθηκαν στο λογαριασμό του Δήμου. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει στην επιστολή της η κ. Βαγενά, η απάντηση που έλαβε από τον αρμόδιο υπάλληλο, η καθυστέρηση οφείλεται «σε φόρτο εργασίας».
 
 «Αξιότιμοι κ.κ.,Έχει παρέλθει πλέον μισός χρόνος από τη μέρα που η πρώην Υπουργός Πολιτισμού κ. Λυδία Κονιόρδου ανακοίνωσε τη δέσμευση του ποσού των70.000 ευρώ για την επικαιροποίηση της μελέτης κατασκευής του ΕθνικούΜουσείου Αγροτικού Κινήματος Κιλελέρ (17/03/18) και πάνω από τέσσερις μήνες που τα χρήματα αυτά πιστώθηκαν στον λογαριασμό του Δήμου (27/04/18). 
 
Μετά την από 8/06/18 επιστολή μου προς τον Δήμαρχο Κιλελέρ και τις επανειλημμένες τηλεφωνικές επαφές μου μαζί του επί του ιδίου θέματος, αναγκάζομαι εκ νέου να απευθυνθώ σε εσάς αναρωτώμενη για ποιο λόγο ο Δήμος δεν έχει ακόμα ολοκληρώσει τις απαραίτητες ενέργειες για την προκήρυξη του διαγωνισμού για την επικαιροποίηση της μελέτης.
Μετά από επικοινωνία που είχα με την υπεύθυνη των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου, κ. Ντάπα, πληροφορήθηκα ότι η διαδικασία καθυστερεί λόγω φόρτου εργασίας.
Επειδή όμως έχει περάσει πια μισός χρόνος και, όπως ασφαλώς γνωρίζετε, η επικαιροποίηση της μελέτης αποτελεί προϋπόθεση για το επόμενο βήμα, το οποίο είναι και το πιο σημαντικό, αλλά και χρονοβόρο, δηλαδή την ανεύρεση πόρων για την υλοποίηση του έργου, σας παρακαλώ για μία ακόμα φορά να επισπεύσετε την προκήρυξη του διαγωνισμού για την επικαιροποίηση της μελέτης».
 
 ert.gr
 
 Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook & στο twitter
 Source link