Σύσκεψη για θέματα νοσημάτων των χοίρων (Α.Π.Χ.), θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου και ώρα 6:30 μ.μ., στην Λάρισα, στην αίθουσα συσκέψεων του νέου κτιρίου της Περιφέρειας (Καλλισθένους 27 και Θεοφράστου, ισόγειο), με πρωτοβουλία της Διεύθυνσης Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Θεσσαλίας, η οποία προσκαλεί όλους τους χοιροτρόφους και κατόχους χοιροτροφικών εκμεταλλεύσεων εντατικής και ημιεντατικής εκτροφής καθώς και χοιροτροφικών εκμεταλλεύσεων ελευθέρας βοσκής να την παρακολουθήσουν.

Ταυτόχρονα υπενθυμίζει ότι όλοι οι χοιροτρόφοι της ΠΕ Λάρισας θα πρέπει:

1) Να προσέλθουν άμεσα στις κατά τόπους αρμόδιες Κτηνιατρικές αρχές (αγροτικά κτηνιατρεία και Διεύθυνση Κτηνιατρικής) για την πλήρη απογραφή του ζωικού τους κεφαλαίου.

2) Να επικαιροποιήσουν άμεσα το μητρώο εκμετάλλευσής τους καθώς και το φαρμακευτικό τους μητρώο.

3) Να τοποθετήσουν άμεσα ενώτια σε όσα από τα ζώα τους δεν φέρουν τη νόμιμη και υποχρεωτική σήμανση (ενώτια χοιρομητέρων και κάπρων, τατουάζ ή σήμανση με ενώτια των παχυνόμενων χοίρων).

Τονίζεται ότι τα παραπάνω μέτρα είναι υποχρεωτικά, αποτελούν παράγοντα ζωτικής σημασίας για την αντιμετώπιση των νοσημάτων και των προβλημάτων ευζωίας των χοίρων, ενώ η μη εφαρμογή τους επιφέρει κυρώσεις σύμφωνα με τον Ν. 4235/2014.

 
eleftheria.gr
 
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook & στο twitterSource link