Μετά το Grecomaster ζητούν και μισθολογική αναγνώριση οι Πανεπιστήμονες της ΕΜΥΔΑΣ (ΤΕΕ)  & της ΠΟΓΕΔΥ(ΓΕΩΤΕΕ)….
Με κοινή τους επιστολή, η Π.Ο. Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ. και η Π.Ο.ΓΕ.Δ.Υ. ζητούν συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων. κ. Κ. Γαβρόγλου, προκειμένου να ενημερωθούν σχετικά με την πορεία υλοποίησης των προβλέψεων του άρθρου 46 του Ν. 4485/2017 για την αναγνώριση των πτυχίων πενταετούς διάρκειας φοίτησης, ως τίτλων σπουδών μεταπτυχιακού επιπέδου. 
 
 Μάλιστα όπως αναφέρουν στην επιστολή τους:
….”Υπενθυμίζουμε τέλος ότι η μη ταυτόχρονη μισθολογική αναγνώριση, ακυρώνει την ουσία της αναγνώρισης των Διπλωμάτων των Πολυτεχνείων και των πτυχίων 5ετων Γεωτεχνικών Πανεπιστημιακών Τμημάτων σε επίπεδο μεταπτυχιακού τίτλου και την καθιστά «κενό γράμμα».

Οι μνημονιακές υποχρεώσεις που εκτιμούμε ότι επέβαλλαν την αλλαγή αυτή, για μια ακόμη φορά αποδεικνύονται ισχυρότερες από το αίσθημα δικαίου που επιβάλλει να χορηγηθούν τα αντίστοιχα μισθολογικά κλιμάκια σε όλους τους κατόχους μεταπτυχιακών τίτλων(2 M.K. σύμφωνα με το άρθρο 9 του Ν.4354/15). 
 
Αυτό εξάλλου γίνεται και με όλες οι υπόλοιπες κατηγορίες υπαλλήλων (ΠΕ ή ΤΕ), που κατέχουν μεταπτυχιακό τίτλο και κερδίζουν τα προβλεπόμενα 2 ΜΚ. 
 
Σας καλούμε να αποκαταστήσετε την παραπάνω αδικία και να αποδώσετε όσα προβλέπονται από το Ν.4354/15 στο σύνολο των Διπλωματούχων Μηχανικών και Γεωτεχνικών που υπηρετούν τη Δημόσια Διοίκηση, ως μια κίνηση ελάχιστης αποκατάστασης των συντριπτικών περικοπών και της απαξίωσης στην οποία έχουμε περιέλθει ως εργαζόμενοι Επιστήμονες”.
 
 

 
 
 
  Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook & στο twitter
 
 Source link