Τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν οι αναλυτές, προειδοποιώντας ότι η κλιματική αλλαγή θα μειώσει τις αποδόσεις και την ποιότητα των σιτηρών.

Τα επόμενα χρόνια, η υπερθέρμανση του πλανήτη θα προκαλέσει ανεπανόρθωτες συνέπειες στο περιβάλλον που θα πλήξουν, μεταξύ άλλων, τον αγροτικό τομέα, οδηγώντας και σε μείωση της απόδοσης των καλλιεργειών.

Ειδικότερα, η παραγωγικότητα του τομέα του καλαμποκιού θα μειωθεί κατά 7,4%, ο σίτος κατά 6% και η σόγια κατά 3,2%. Οι επιπτώσεις στην καλλιέργεια ρυζιού θα είναι ακόμη χαμηλότερες, καταγράφοντας -3,2%.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, οι συγκεντρώσεις πρωτεϊνών, σιδήρου και ψευδαργύρου αναμένεται να μειωθούν κατά 3 έως 17% στην ατμόσφαιρα που περιέχει 550 ppm CO2. Οι ειδικοί αναφέρουν ότι σε περίπου 30 χρόνια, συνολικά 1,4 δισεκατομμύρια γυναίκες σε ηλικία τεκνοποίησης και παιδιά κάτω των 5 ετών ενδέχεται να υποφέρουν από αναιμία και έλλειψη σιδήρου, εξαιτίας της ανυπαρξίας θρεπτικών σιτηρών.

 
euractiv.gr
 

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook & στο twitter

 



Source link