Την αποζημίωση κατά 100% των τοματοπαραγωγών στους Στρόπωνες Ευβοίας, που επλήγησαν από τις βροχές, ζητά η ΤΕ Εύβοιας του ΚΚΕ.

Συγκεκριμένα, αναφέρει:

Το σύνολο σχεδόν των παραγωγών τομάτας στους Στρόπωνες υπέστησαν μεγάλες ζημιές στις καλλιέργειές τους από τις τελευταίες βροχές. Οι ζημιές αυτές έρχονται να προστεθούν σε αυτές που προκλήθηκαν και φέτος, όπως και κάθε χρόνο τα τελευταία χρόνια, από τα αγριογούρουνα.

Δεκάδες οικογένειες βρίσκονται σε εξαιρετικά δύσκολη θέση, καθώς μέχρι να γίνει καταγραφή των ζημιών, οι παραγωγοί δεν μπορούν να πραγματοποιήσουν καμιά εργασία στα χωράφια τους.

Εξαιτίας αυτού, υπάρχει ο κίνδυνος καλλιέργειες που θα ελεγχθούν καθυστερημένα να χαρακτηρισθούν παρατημένες και να μην αποζημιωθούν οι αγρότες γι’αυτές.Την ίδια στιγμή οι παραγωγοί δεν έχουν λάβει ακόμα το σύνολο των αποζημιώσεων από περσινές καταστροφές.

Έτσι κι αλλιώς οι μικρομεσαίοι αγρότες, εξαιτίας της πολιτικής της ΕΕ που με ευλάβεια εφαρμόζουν οι ελληνικές κυβερνήσεις, βρίσκονται σε πολύ δύσκολη κατάσταση. Με νύχια και δόντια προσπαθούν να παραμείνουν στα χωράφια τους.

Εκτός από τις αυξημένες δυσκολίες που έχουν να αντιμετωπίσουν με το δυσβάσταχτο κόστος καλλιέργειας, τις εξευτελιστικές τιμές, τα διάφορα χαράτσια του ΕΛΓΑ, ΕΝΦΙΑ, τη φοροληστεία του ΕΦΚΑ, αντιμετωπίζουν απροστάτευτοι δύσκολα καιρικά φαινόμενα και καταστροφές από διαφόρους νόσους.

Αποτέλεσμα και του αντιαγροτικού κανονισμού του ΕΛΓΑ, που διαμόρφωσαν διαχρονικά οι κυβερνήσεις της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και εφαρμόζει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, που δεν διασφαλίζει την παραγωγή από όλους τους φυσικούς κινδύνους και νόσους.

· Να ολοκληρωθεί άμεσα ο έλεγχος για τις συνολικές ζημιές.

· Να αποζημιωθούν οι αγρότες, έγκαιρα για το 100% των ζημιών.

· Να παρθούν μέτρα για την αντιμετώπιση και αποζημίωση των ζημιών από τα αγριογούρουνα

· Να γίνουν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με εκπαίδευση και επιστημονική κατάρτιση στον ΕΛΓΑ.

· Να καταργηθούν οι αυξήσεις των τελευταίων χρόνων στις ασφαλιστικές εισφορές.

 notios-evoikos.blogspot.com
 Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook & στο twitterSource link