Σχόλιο Melissocosmos
Η είδηση φυσικά αφορά και μελισσοκόμους που παίρνουν βοηθούς στην δουλειά τους.

Με ταχύτατες διαδικασίες, προχωρά το υπουργείο Εργασίας και η διοίκηση του ΕΦΚΑ, στην υλοποίηση του σχεδίου δημιουργίας των 11 Περιφερειακών Ελεγκτικών Κέντρων Ασφάλισης (ΠΕΚΑ), στα οποία θα εγκατασταθούν 1.000 ελεγκτές, ώστε να ασκούν εντατικούς ελέγχους για την ανασφάλιστη εργασία.
Οπως έγινε γνωστό, στην ημερίδα του ΕΦΚΑ την περασμένη Τρίτη στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Αχαΐας, στην Πάτρα πρόκειται να λειτουργήσει, ίσως και μέσα στον Σεπτέμβριο, το ΠΕΚΑ Δυτικής Ελλάδας.

Ο προϊστάμενος Διεύθυνσης Σχεδιασμού και Συντονισμού Ελέγχων, της Γενικής Διεύθυνσης Εισφορών και Ελέγχων του ΕΦΚΑ Αριστείδης Βλασσόπουλος, είπε ότι η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος έχει ήδη βγει «στον αέρα» για την στελέχωση του κέντρου και σε λίγο καιρό θα είναι έτοιμο να λειτουργήσει.
Σύμφωνα με τον κ. Βλασσόπουλο, το ΠΕΚΑ θα παίξει κυρίαρχο ρόλο στη δημιουργία κλίματος ορθής ασφαλιστικής συνείδησης. Με τον τρόπο αυτό, προστατεύονται η βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος, τα δικαιώματα των εργαζομένων, αλλά και οι υγιείς και νόμιμες επιχειρήσεις από πρακτικές αθέμιτου ανταγωνισμού.
Στην Πάτρα, το ΠΕΚΑ Δυτικής Ελλάδας θα έχει τρία ελεγκτικά τμήματα με 24 ελεγκτές, ενώ θα υπάρχει και ένα αποκεντρωμένο ελεγκτικό τμήμα στο Αγρίνιο με οκτώ ελεγκτές. Οι περιοχές ευθύνης που θα καλύπτει η υπηρεσία, θα είναι όλη η Δυτική Ελλάδα, μαζί με τα νησιά της Ζακύνθου, Κεφαλονιάς, Ιθάκης και Λευκάδας.

ΣΩΤΗΡΗΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
«ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ’»
pelop.gr

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push(); Στηρίξτε τον Melissocosmo κάνοντας like στην σελίδα του…

(function(d, s, id) var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = “//connect.facebook.net/el_GR/sdk.js#xfbml=1&version=v2.9”; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); (document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push();Source link