Ο αμερικανός ράπερ 50 cent κυκλοφόρησε τη δική του μάρκα Champagne “μόνο για τους νικητές” με ένα χρυσό σταυρό σε κάθε μπουκάλι και μια blanc de blancs που κοστίζει 1.000 δολάρια!

Η Le Chemin du Roi rosé παρουσιάστηκε προχθες το βράδυ στην Ατλάντα με μια τιμή λιανικής πώλησης πάνω από $ 300
Η σαμπάνια παρουσιάστηκε προχθές το βράδυ σε ένα πάρτι στην Ατλάντα μετά από μια ανεπίσημη παρουσίαση στις ΗΠΑ τον Απρίλιο.

Ονομάζεται Le Chemin du Roi, που σημαίνει «το μονοπάτι του βασιλιά», κάθε φιάλη διαθέτει ένα επίχρυσο έμβλημα 14 καρατίων που μοιάζει με το πιόνι του βασιλιά στο σκάκι.

Η σειρά περιλαμβάνει μια brut, rosé και blanc de blancs, που πωλούνται στη λιανική για $ 199, $ 325 και $ 999 αντίστοιχα, αν και μόνο η ροζέ σαμπάνια έχει κυκλοφορήσει μέχρι στιγμής.
Πηγή του fizz είναι το σπίτι Champagne, Castelnau με έδρα το Reims, το οποίο ανήκει στην Coopérative Régionale des Vins de Champagne (CRVC).

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο συνεταιρισμός αυτός παράγει ένα ακριβό αφρώδες για έναν διάσημο, αφού ήταν ο προμηθευτής του αφρώδους οίνου για την Angel – το σήμα της Champagne από την αμερικανίδα τραγουδίστρια Mariah Carey.

Κυκλοφόρησε το 2010, με τιμή πώλησης 1.000 δολάρια για μια brut NV, καθιστώντας την το πιο ακριβό παράδειγμα του τύπου της στην ιστορία της Champagne. Ωστόσο, από τότε έχει αποσυρθεί από την αγορά.

Όσον αφορά τον 50 cent, αυτή δεν είναι η πρώτη του εισβολή στο drinks branding. Ο ράπερ δημιούργησε μια εταιρική σχέση με τη βότκα Effen με έδρα την Ολλανδία το 2015, αναλαμβάνοντας ένα μερίδιο μειοψηφίας στην εταιρεία και την προώθησή της στα κοινωνικά μέσα και στους στίχους τραγουδιών του.

Παρόλο που φημολογήθηκε ότι πούλησε το μερίδιό του στην εταιρεία το περασμένο έτος για $ 60εκ, οι ειδήσεις αργότερα διαψεύστηκαν από τον ιδιοκτήτη της Effen, Beam Suntory.

Η σαμπάνια δεν είναι ξένη προς την σκηνή των διασήμων, αν και η ιδιοκτησία μάρκας από διάσημα πρόσωπα είναι σπάνια.
Ωστόσο, ο Αμερικανός ράπερ Jay-Z είναι ιδιοκτήτης της Armand de Brignac Champagne τα τελευταία τέσσερα χρόνια, αφού την αγόρασε από τη Sovereign Brands το 2014.

Ο Shawn “Jay-Z” Carter υπήρξε ήδη συνήγορος του εμπορικού σήματος της Champagne Cattier, το οποίο επέστρεψε στην εκτόξευση της Champagne το 2006, όταν εμφανίστηκαν μπουκάλια στο μουσικό του βίντεο για το single Show Me What You Got.

Η Le Chemin du Roi περιγράφεται ως “αποκλειστικό project” με τη Sire Spirits στις ΗΠΑ και αρχικά θα διανεμηθεί στη χώρα από τη Southern Wine and Spirits.

Στο Instagram ο 50 Cent δήλωσε ότι η σαμπάνια είναι “μόνο για νικητές”.

Η γκάμα της σαμπάνιας Castelnau κοστίζει από £ 25 έως £ 85 για την prestige cuvée, που ονομάζεται Hors Catégorie.

thedrinksbusiness

Αναρτήθηκε Σάββατο, 1 Σεπτέμβριος 2018, 0:07. Κατηγορία Ειδησεις  

ΠΗΓΗ