Ημερίδα για παραγωγούς, ελαιουργούς και εμπόρους με τίτλο “Παραγωγή & Υγεία: υδρογονάνθρακες στο ελαιόλαδο” διοργανώνει  στις 31/08/ και ώρα  7 μ.μ. το ελαιοτριβείο Απ. Αναγνωστόπουλου (www.oneolive.gr) στο Μάνεση.

Βασικοί εισηγητές θα είναι ο Νίκος Κουτσούκος MSc χημικός από το Σχολείο Ελιάς και Ελαιολάδου και ο Νίκος Αθανασόπουλος πρόεδρος του αγροτικού συνεταιρισμού «Ελαιώνας – Γαργαλιάνοι», ενώ στη συζήτηση θα συμμετέχουν παραγωγοί και εκπρόσωποι του εμπορίου.

Ο Νίκος Κουτσούκος, με την πολύχρονη εμπειρία του στο χώρο, θα παρουσιάσει τις επιπτώσεις της παρουσίας υδρογονανθράκων στο ελαιόλαδο στην υγεία του ανθρώπου και στην υποβάθμιση της αξίας του προϊόντος. Επίσης, θα αναφερθεί στις ορθές πρακτικές καλλιέργειας και τις εναλλακτικές μεθόδους συγκομιδής για την αύξηση της υπεραξίας του ελαιολάδου.

Ο Νίκος Αθανασόπουλος θα παρουσιάσει την εμπειρία του ως παραγωγός και πρόεδρος μίας από τις δυναμικότερες ομάδες παραγωγών της Μεσσηνίας. Θα αναφερθεί στις τεχνικές οργάνωσης των παραγωγών για την επίτευξη ποιοτικών ελαιολάδων με αποδοτικές μεθόδους και θα παρουσιάσει τις σκέψεις του για τη διαχείριση και πορεία του προϊόντος τόσο στη Μεσσηνία όσο και σε εθνικό επίπεδο.

Στη συνέχεια θα ακολουθήσει ανοιχτή συζήτηση με παραγωγούς, εμπόρους και ειδικούς στο χώρο για το μέλλον του μεσσηνιακού ελαιολάδου, καθώς και για τα χαρακτηριστικά εκείνα που συνεισφέρουν στην ποιότητα, εξωστρέφεια και καινοτομία της αγροτικής οικονομίας.

Η ημερίδα απευθύνεται σε παραγωγούς, γεωπόνους, εμπόρους ελαιολάδου, ελαιοτριβείς και φοιτητές στο χώρο των τροφίμων και γεωπονίας, με ελεύθερη συμμετοχή.

Η εταιρεία Αναγνωστόπουλος Απ. και Σία ΟΕ διαθέτει δύο πρότυπες μονάδες παραγωγής και τυποποίησης ελαιολάδου με πρωτοποριακή τεχνολογία και ισχυρή δυναμικότητα στο Μάνεση και στο Τρίκορφο Μεσσηνίας. Η εταιρεία προωθεί στην αγορά το One & Olive (www.oneolive.gr). Με συστατικά τις κορωνέικες ελιές, κληρονομιά από το 1896, την καινοτομία, τις σύγχρονες εγκαταστάσεις και το design, το One & Olive προσφέρει ένα εκλεκτό ελληνικό ελαιόλαδο που εμπεριέχει την ιστορία της οικογένειας Αναγνωστόπουλου, τις εμπειρίες και τις μοναδικές στιγμές δημιουργίας με καρπούς της ελληνικής γης.

 
 
eleftheriaonline.gr
 
 Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook & στο twitterSource link