Το Δ.Σ του ΟΚΑΔΕ είναι στην ιδιαιτέρως ευχάριστη θέση να πληροφορήσει τα μέλη αλλά και όλους τους κυνόφιλους ότι πλέον οι Κλασσικοί Αγώνες στην Ελλάδα είναι γεγονός, δίνοντας το δικαίωμα σε όλους τους κυνόφιλους να δουν από κοντά τους σκύλους που πρωταγωνιστούν.

Το 2016 ύστερα από πρόταση μας ψηφίστηκε ομόφωνα η διεξαγωγή Κλασσικών αγώνων στον ΟΚΑΔΕ και αμέσως μετά στην Γεν Συνέλευση του ΚΟΕ.
Η εξέλιξη αυτή αν και πολύ θετική μας γέμισε ένα μεγάλο βάρος, γιατί έπρεπε πλέον να καθοριστεί το νομικό πλαίσιο που θα διέπει τους συγκεκριμένους αγώνες.

Ο δρόμος δύσβατος με πολύ άγχος, κούραση, απογοητεύσεις, αλλά χωρίς να το βάζουμε ποτέ κάτω. Αντίθετα κάποιοι ευτυχώς ελάχιστοι και φυσικά όχι μέλη μας, μέσα από την θαλπωρή του σπιτιού τους έκαναν εύκολη κριτική για να αποκτήσουν κυνοφιλική υπόσταση πίσω από την οθόνη του υπολογιστή τους, αφού ούτε σε κυνοφιλικές εκδηλώσεις εμφανίζονται αλλά ούτε στις Γεν Συνελεύσεις για να πάρουν τις απαντήσεις που τους αρμόζουν και βεβαίως χωρίς να αφήσουν την οικογένειά τους, την δουλειά τους κτλ. Δυστυχώς για τους ίδιους δεν καταλαβαίνουν ότι ο κόσμος της κυνοφιλίας μας γνωρίζει όλους και ο καθένας λαμβάνει αυτό που του αξίζει.
Ο ΟΚΑΔΕ οφείλει προς όλους τους κυνόφιλους να μην διαλέγει τον εύκολο δρόμο, από την ίδρυση του ως σήμερα διαλέγει αυτόν που θα δίνει οριστικές λύσεις σε κυνοφιλικά προβλήματα χρόνων και προσπαθεί να εναρμονίζεται με τα Ευρωπαϊκά δεδομένα, καθώς και τους νόμους της πατρίδας μας. Μοναδικός του σκοπός είναι το καλό της κυνοφιλίας, μέσα από τις σωστές κυνοφιλικές διαδικασίες, πάντα με κανόνες, για να πάνε οι φυλές μπροστά.

Συμπαραστάτης σε αυτό το <<ταξίδι>> ο Πρόεδρος του ΟΦΕΙ κ Πεσιλής, ο ΚΟΕ με την κ Γαλανού, μαζί με τον Πρόεδρο της ΔΚΟΣΕ κ Σταθόπουλο, να είναι πάντα δίπλα μας όπου και αν τους χρειαστήκαμε.
Σε λίγα χρόνια αλλάξαμε τρεις νόμους που στηρίζουν και πλέον θέτουν σε άλλη τροχιά την αγωνιστική κυνοφιλία, και αυτό δεν είναι τυχαίο, καθώς βρήκαμε τους κατάλληλους ανθρώπους στην κατάλληλη θέση, με όρεξη για δουλειά επιστήμονες και με ένα κινητό πάντα ανοικτό. Ξεκινώντας από τον κύριο Χρήστο Σώκο ΔΡ. Θηραματολόγο τουΤμήματος Διαχείρισης Άγριας Ζωής & Θήρας, τον κύριο Νικόλαο Μπόκαρη Τμηματάρχη Διαχείρισης Άγριας Ζωής και Θήρας, καθώς και τον κύριο Κωνσταντίνο Παπασπυρόπουλο Δρ. Δασολόγο– Περιβαλλοντολόγο σύμβουλο του Υπουργού, τρείς ανθρώπους που πρέπει ως κυνόφιλοι να είμαστε ευτυχείς που τους έχουμε, με όρεξη για δουλειά.

Για το τέλος άφησα τον άνθρωπο που έβαλε την τελευταία και πιο σημαντική υπογραφή και η υπογραφή αυτή έχει ονοματεπώνυμο, κύριος Σωκράτη Φάμελλος που από την θέση του Αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, απέδειξε πως είναι δίπλα στα δίκαια αιτήματα των πολιτών, πόσο μάλιστα όταν αυτά εναρμονίζονται με τα Ευρωπαϊκά δεδομένα, από όλους εμάς ένα απλό ευχαριστώ είναι λίγο.
Ο ΟΚΑΔΕ ο μεγαλύτερος Όμιλος φυλών Δεικτών στην Ελλάδα και ένας από τους μεγαλύτερους στην Ευρώπη, τόσο όσο αφορά την πληθώρα των μελών, όσο και από τις γεννήσεις στις ράτσες που εκπροσωπεί, πρωταγωνιστεί παντού και αυτό μόνο τυχαίο δεν είναι αφού καταφέρνουμε και είμαστε κυνοφιλική οικογένεια , γιατί για όλους εμάς πάνω από όλα είναι η οργανωμένη κυνοφιλία.

ΠΗΓΗ