Με μελισσοκόμους και βιοκαλλιεργητές συναντήθηκε ο πρόεδρος του ΑΚΚΕΛ. Την 15η έκθεση μελιού, βιοκαλλιεργητών και οικοτεχνίας στην Ορεστιάδα επισκέφθηκε στις 25-08-2018 ο πρόεδρος του ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ-ΑΚΚΕΛ Βάκης Τσιομπανίδης. 
Εκεί είχε την ευκαιρία να συζητήσει με μελισσοκόμους και βιοκαλλιεργητές για τα πολλά προβλήματα του κλάδου. Το πρόβλημα των βιοκαλλιεργητών είναι οι μεγάλες καθυστερήσεις πληρωμών, ο πρόεδρος του ΑΚΚΕΛ τόνισε ότι μετά απο αναφορά του ΑΚΚΕΛ και την εισήγηση του στο ευρωπαικό κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες το πρόβλημα έχει λυθεί με ευρωπαϊκό νόμο και πως απο το 2017 και μετά οι πληρωμές γίνονται σε κανονικούς ρυθμούς. 
Βέβαια το πρόβλημα με πληρωμές προηγουμένων ετών προ του 2017 παραμένει αφού οι πληρωμές γίνονται με ρυθμούς χελώνας και οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες ρίχνουν ο ένας ”το μπαλάκι” στον άλλο. 
Με τους μελισσοκόμους το μεγάλο πρόβλημα είναι οι αθρόες εισαγωγές μελιού που Ελληνοποιήται και πωλείται ως Ελληνικό. Δυστυχώς όπως μας δήλωσε ο κύριος Τσιομπανίδης η πολιτεία είναι ακόμη μια φορά απούσα, χωρίς ουσιαστικούς ελέγχους εισροών εκροών, ενώ υπάρχει ο τρόπος και τα μέσα. Τ
ο σύστημα ιχνηλασιμότητας Άρτεμις που είναι δωρεά στο κράτος του Συνδέσμου Ελλήνων κτηνοτρόφων παραμένει ανενεργό γιατί καμία κυβέρνηση δεν είχε την τόλμη να συγκρουστεί με τα μεγάλα συμφέροντα και το καρτέλ. 
Ο κύριος Τσιομπανίδης τόνισε πως το ΑΚΚΕΛ είναι κόμμα του πρωτογενούς τομέα εκπροσωπεί όλους τον αγροτικό κόσμο και δεν θα σταματήσει να μάχεται σε κάθε επίπεδο, Ελληνικό και ευρωπαϊκό για τα συμφέροντα και τα δίκαια αιτήματα των ανθρώπων του μόχθου και της παραγωγής. 
 Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook & στο twitterSource link