Έτοιμο το πόρισμα συγχώνευσης του Διεθνούς Πανεπιστημίου με τα ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, Κ. Μακεδονίας και Αν. Μακεδονίας Θράκης .Το επιτελείο του υπ. Παιδείας ετοιμάζει το Σχέδιο Νόμου…

“Πυρετωδώς” εργάζεται το επιτελείο του υπουργού Παιδείας, υπό την καθοδήγηση του Καθηγητή και Ειδικού Συμβούλου του υπουργού, του Παντελή Κυπριανού, για την κατάρτιση του Σχεδίου Νόμου για την συγχώνευση του Διεθνούς Πανεπιστημίου με τα ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, Κ. Μακεδονίας και Αν. Μακεδονίας Θράκης.

Ηδη το πόρισμα έχει υπογραφεί από τα 17 μέλη της διευρυμένης Επιτροπής που συγκροτήθηκε από τον υπουργό Παιδείας Κ. Γαβρόγλου και έχει σταλεί στο υπουργείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες το αρχικό πόρισμα (Πατήστε εδώ για να το δείτε) , στο οποίο δεν περιλαμβάνονταν το ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης, έχει δεχθεί μικρές τροποποιήσεις, όπως στο ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας ιδρύεται και τρίτη Σχολή για να ενταχθεί τα τμήματα Εσωτερικής Αρχιτεκτονικής και Σχεδιασμού και Τεχνολογίας Ένδυσης.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες στο ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης ιδρύονται πέντε Σχολές.

Στην τελευταία συνάντηση, παρουσία του υπουργού Παιδείας Κ. Γαβρόγλου και με τη συμμετοχή των πρυτανικών αρχών των τεσσάρων ΑΕΙ, υπήρξε απόλυτη συμφωνία να ενταχθεί το ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης στο νέο έτοιμο σχήμα συγχώνευσης του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος με τα ΤΕΙ Κ. Μακεδονίας και Αν. Μακεδονίας Θράκης.

Η νομοθέτηση του νέου σχήματος των τεσσάρων ΑΕΙ μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου για το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και Ιόνιο Πανεπιστήμιο,
αποτελεί , για τον υπουργό Παιδείας, πρώτη προτεραιότητα η νομοθέτηση του νέου σχήματος των τεσσάρων ΑΕΙ μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου για το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και Ιόνιο Πανεπιστήμιο.

Επιδίωξή του Κ. Γαβρόγλου, είναι το Σχέδιο Νόμου να ψηφιστεί στη Βουλή το Φθινόπωρο.

Θα προηγηθεί δημόσια διαβούλευση.

Οι Σχολές και τα τμήματα του νέου Πανεπιστημίου που θα φέρει την ονομασία “ Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος” θα ενταχθούν στο Μηχανογραφικό που θα συμπληρώσουν οι υποψήφιοι το έτος 2019.

 
 
 Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook & στο twitterSource link