Καθησυχαστικοί οι γεωπόνοι για την καρπόκαψα στις καρυδιές .Πολύ μικρός έως και μηδενικός παραμένει προς το παρόν ο αριθμός των συλλήψεων καρπόκαψας (Cydia pomonella) στο δίκτυο των φερομονικών παγίδων του Περιφερειακού Κέντρου Προστασίας Φυτών Ποιοτικού και Υγειονομικού Ελέγχου Βόλου.

Αυτό αναφέρει το τεχνικό δελτίο γεωργικών προειδοποιήσεων, που εξέδωσε η υπηρεσία στις 10 Αυγούστου και αφορά στην Κεντρική Ελλάδα.

Επίσης, αναφέρει ότι: Η τρίτη γενεά του εντόμου (όπου υπάρχει) εμφανίζεται από τα μέσα Αυγούστου. Οι παραγωγοί θα πρέπει να παρακολουθούν τις παγίδες που έχουν τοποθετήσει στα κτήματά τους. Επίσης, συνιστάται τακτική επιθεώρηση των καρπών για τη διαπίστωση προσβολών, διότι η τρίτη γενιά, όπου εμφανιστεί, μπορεί να αποβεί καταστροφική. 

 
Σε περίπτωση προσβολής συστήνεται άμεσα ψεκασμός με ένα κατάλληλο και εγκεκριμένο για την καλλιέργεια εντομοκτόνο, δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή στην πλήρη κάλυψη των δένδρων με το ψεκαστικό υγρό. 
 
Ο χρόνος επέμβασης εξαρτάται από τον  τρόπο  δράσης του φυτοπροστατευτικού προϊόντος. Η επανάληψη του ψεκασμού θα εξαρτηθεί από την εξέλιξη των προσβολών, τη διάρκεια δράσης του φαρμάκου που χρησιμοποιήθηκε και τις καιρικές συνθήκες. 
 
Εγκεκριμένες δραστικές ουσίες: Bacillus thuringiensis var. kurstaki (pb-54), chlorantraniliprole, Cydia pomonella granulosis virus, deltamethrin, fatty acid potassium salt, fenoxycarb, phosmet. Χρησιμοποιείτε μόνο εγκεκριμένα για την καλλιέργεια φυτοπροστατευτικά προϊόντα, ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες που αναγράφονται στην ετικέτα των σκευασμάτων. 
 
Η χρήση των προϊόντων αυτών πρέπει να γίνεται από επαγγελματίες χρήστες κατόχους πιστοποιητικού γνώσεων ορθολογικής χρήσης  φυτοπροστατευτικών προϊόντων.
 
 
 
 Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook & στο twitterSource link