Το τελικό κείμενο της Συλλογικής ΣΥΜΒΑΣΗΣ Εργασίας (ΣΣΕ) που υπέγραψε μόνο η ΠΟΕ-ΟΤΑ και όχι η ΠΟΠ-ΟΤΑ με το οποίο επεκτείνεται στους ΙΔΑΧ (αορίστου χρόνου) και ΙΔΟΧ (συμβασιούχους) η Ειδική Συλλογική ΣΥΜΒΑΣΗ Εργασίας (Ε.Σ.Σ.Ε.) που είχε υπογραφεί ακριβώς πριν ένα χρόνο και είχε δημοσιευθεί σε ΦΕΚ λίγες εβδομάδες αργότερα. , δημοσιεύει η aftoioikisi.gr.

Οι αλλαγές σε σχέση με την περυσινή που αφορούσε τους μόνιμους είναι οι εξής:

-Επεκτείνεται η μείωση του εβδομαδιαίου ωραρίου εργασίας από 40 σε 32 ώρες και σε άλλες κατηγορίες εργαζομένων (αναλυτικά οι κατηγορίες παρακάτω).

-Αυξάνεται κατά πέντε ημέρες ετησίως η κανονική άδεια κατηγοριών εργαζομένων, όταν συμπληρώνουν ένα έτος απασχόλησης- πραγματικής προϋπηρεσίας (αναλυτικά οι κατηγορίες παρακάτω).

– Μετά την συμπλήρωση τριών ετών απασχόλησης χορηγείται τρεις ημέρες επιπλέον κανονική άδεια το χρόνο σε κατηγορίες εργαζομένων (αναλυτικά οι κατηγορίες παρακάτω).

-Παράλληλα στις ειδικότητες: Χειριστές κομπρεσέρ, χείριστες γεωργικών ελκυστήρων, απασχολούμενοι στην περισυλλογή ζώων, Μάγειροι, Επόπτες αποχέτευσης και ψεκαστές και απολυμαντές χώρων α) επέρχεται μείωση του εβδομαδιαίου ωραρίου εργασίας από 40 σε 32 ώρες, β) μετά την συμπλήρωση τριών ετών απασχόλησης χορηγείται τρεις ημέρες επιπλέον κανονική άδεια το χρόνο

–Οι ΙΔΟΧ (συμβασιούχοι): α) θα μπορούν να παίρνουν άδεια ασθένειας τέκνου τεσσάρων ημερών ετησίως β) θα μπορούν να παίρνουν επιπλέον δύο ημέρες άδειας το χρόνο με την προσκόμιση υπεύθυνης δήλωσης.

ΣΣΕ

 
 
  Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook & στο twitterSource link