Αγοραστός: «Δεν θα επιτρέψουμε να διαταραχθεί η θεσσαλική συνείδηση στη συγχώνευση Πανεπιστημίου-ΤΕΙ» .Ενώ αναμένεται στη Λάρισα ο Υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου …

Η επίσκεψη του Υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου στη Λάρισα την ερχόμενη Πέμπτη έχει ήδη διαρρεύσει, έστω και αν δεν υπάρχει ακόμη επίσημη ανακοίνωση, και όλοι περιμένουν τις συναντήσεις που θα έχει στη Λάρισα αλλά και στα Τρίκαλα όπου θα βρεθεί.

Για έλλειψη επίσημης ενημέρωσης πάντως έκανε λόγο με σημερινές του δηλώσεις και ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός, τονίζοντας για μία ακόμη φορά το ότι η Περιφέρεια έχει ζητήσει σύγκληση σύσκεψης όλων των εμπλεκόμενων φορέων και των Δημάρχων της ευρύτερης περιοχής. Μάλιστα σημείωσε ότι δεν θα επιτρέψει η διαδικασία της συγχώνευσης Πανεπιστημίου και ΤΕΙ Θεσσαλίας να διαταράξει τη θεσσαλική συνείδηση, κάτι που όπως είπε χτίστηκε με κόπο και αίμα!

Την ίδια στιγμή ο κ. Αγοραστός απαντά στα ερωτήματα του Υπουργείου Παιδείας για το τι έχει πράξει η Περιφέρεια για την ενίσχυση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Σημείωσε χαρακτηριστικά ότι η Περιφέρεια τα τελευταία έξι χρόνια έχει προχωρήσει σε χρηματοδότηση 99 έργων συνολικού κόστους 114 εκατομμυρίων ευρώ, τα 17 εκ των οποίων αφορούν υποδομές για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, συνολικού κόστους 67 εκατομμυρίων ευρώ. Συμπλήρωσε παράλληλα ότι η Περιφέρεια έχει στηρίξει ευρωπαϊκά προγράμματα που αφορούν το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

Η επίσκεψη Γαβρόγλου φαίνεται ότι θα έχει έντονο ενδιαφέρον τόσο στο προσκήνιο όσο και στο παρασκήνιο, τη στιγμή που η συζήτηση έχει «ανάψει» και οι επαφές είναι συνεχόμενες. Άλλωστε, σήμερα είχε συνάντηση ο Πρύτανης του ΤΕΙ Θεσσαλίας, Ξενοφών Σπηλιώτης, με τον Δήμαρχο Λαρισαίων, Απόστολο Καλογιάννη μεταξύ άλλων και αναμενόταν και η συνέχεια.

Χρυσόστομος Τρίμμης

 
 
 Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook & στο twitterSource link