Ενδεικτικά θα αναφέρω κάποια πράγματα, κυρίως για να υπάρχουν χρήσιμα συγκριτικά δεδομένα για τις επόμενες χρονιές.
Να πω ότι για τα βαμβάκια ήταν μια μέτρια χρονιά, με λίγους μελισσοκόμους να δηλώνουν ικανοποιημένοι περισσότερο σε περιοχές που δεν έπεσαν πολλά ραντίσματα.
Το μετ κάλφα για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά δεν έδωσε μέλι, αφού μάλλον δεν κατόρθωσε λόγω των καιρικών συνθηκών να κάνει μεγάλους πληθυσμούς.
Οι μελισσοκόμοι αναφέρουν ότι δεν έπεσαν στην ώρα τους οι βροχές που ήταν απαραίτητες για την ανάπτυξη μεγάλων πληθυσμών.

Ο ηλίανθος ενώ έδειξε να ξεκινάει καλά, στην συνέχεια έκοψε και τα μελίσσια δεν δούλευαν.
Αυτό οδήγησε πολλούς μελισσοκόμους να τα σηκώσουν άρον άρον.
Το πεύκο…
Στην Θάσο το πρώτο βάρεμα ξεκίνησε από τέλος Ιουνίου σχεδόν και πήγε πολύ καλά.
Έγιναν εξαιρετικοί τρύγοι.
Η Εύβοια δείχνει να ξεκινάει τώρα αρχές Αυγούστου, και να είναι παρδαλό το βάρεμα.
Δυνατά μελίσσια άνω των 15 πλαισίων μαζεύουν έως 1.5 κιλά την ημέρα, ενώ τα μικρότερα περιορίζονται στα 200-300γρ την ημέρα, μιλάω πάντα για χαμηλά υψόμετρα.
Η Χαλκιδική έως τώρα δεν μας έχει δώσει κάτι το χειροπιαστό, παρά αραιές ανόδους έως 500γρ που δεν ξέρουμε καν αν είναι πεύκο.

Σύμφωνα με το αρχείο του blog το 2016 το πεύκο στην Χαλκιδική ξεκίνησε στις 14 Αυγούστου, και το 2017 ξεκίνησε στις 23 Αυγούστου.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push(); Στηρίξτε τον Melissocosmo κάνοντας like στην σελίδα του…

(function(d, s, id) var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = “//connect.facebook.net/el_GR/sdk.js#xfbml=1&version=v2.9”; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); (document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push();Source link