Ξεκίνησε η ανοιχτή διαδικασία διαβούλευσης μεταξύ φορέων και πολιτών για τη συνδιαμόρφωση μιας πρότασης για το μέλλον της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στη Λακωνία, στην κατεύθυνση της βελτίωσης, αναβάθμισης και σύνδεσής της με τις σύγχρονες παραγωγικές και κοινωνικές ανάγκες.

Ήδη ο βουλευτής Λακωνίας Σταύρος Αραχωβίτης και στελέχη της Νομαρχιακής Επιτροπής Λακωνίας πραγματοποίησαν στις 22/6 συνάντηση με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Αθανάσιο Κατσή, ενώ πρόσφατα, υπήρξε για το ίδιο θέμα και συνεδρίαση του Τμήματος Παιδείας της Ν.Ε. Λακωνίας του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο τρόπος βελτίωσης και αναβάθμισης της λειτουργίας των δομών τριτοβάθμιας εκπαίδευσης είναι ένα από τα βασικότερα ζητήματα που απασχολεί χρόνια το νομό μας» τόνισε ο βουλευτής Λακωνίας Σταύρος Αραχωβίτης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ Τρίπολης.

Ο κ. Αραχωβίτης ανέλυσε την πρόταση όπως αυτή διαμορφώνεται και τίθεται σε δημόσια διαβούλευση η οποία έχει ως εξής:

1. Ενδυνάμωση της λειτουργίας της Νοσηλευτικής Σχολής

2. Στην προοπτική ενοποίησης των Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, η ίδρυση Τμήματος Λογοθεραπείας

3. Ενίσχυση λειτουργίας του Τμήματος Οργάνωσης – Διοίκησης Αθλητισμού (ΤΟΔΑ) με ταυτόχρονη ίδρυση Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών σε γυμναστές

4. Ίδρυση τμήματος στον κλάδο της Γεωπονίας, άμεσα συνδεδεμένου με τις παραγωγικές / μεταποιητικές δυνατότητες του νομού και γενικότερα της Πελοποννήσου. Ειδικότερα, το νέο τμήμα θα παρέχει προπτυχιακές σπουδές στην διασφάλιση διαδικασιών διαχείρισης στην παραγωγή και στην ποιότητα των προϊόντων «από το χωράφι στον καταναλωτή».

5. Ανάπτυξη των πανεπιστημιακών προγραμμάτων Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης στον τομέα της εφαρμογής για την απόκτηση αυξημένων προσόντων και δεξιοτήτων από τους απόφοιτους ΓΕΛ, ΕΠΑΛ, ΙΕΚ κατά το πρότυπο του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.
Τα προγράμματα μπορούν να φιλοξενηθούν στις υποδομές του ΤΕΙ, του Πανεπιστημίου και του Εργαστηριακού Κέντρου Σπάρτης στο ΕΠΑΛ Σπάρτης.

Τέλος, ο κ. Αραχωβίτης, μέσα από τη συχνότητα της ΕΡΤ Τρίπολης κάλεσε όλους τους φορείς και τις παραγωγικές δυνάμεις της Λακωνίας να συμμετάσχουν στον διάλογο ώστε να συν-διαμορφωθεί μια πρόταση για την αναβάθμιση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Λακωνία.

 
 
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook & στο twitterSource link