Ψεκάζουν τόνους στον κάμπο της Καρδίτσας για πράσινο και ρόδινο σκουλήκι στο βαμβακι. Εξαιτίας της έλλειψης δικτύου παρακολούθησης με εντομοπαγίδες

Μεγάλη προσβολή από πρασινο, αλλά και ρόδινο σκουλήκι, στις βαμβακοφυτείες, παρατηρείται σε περιοχές της Καρδίτσας, ενώ αντίθετα περιορισμένη είναι η προσβολή  στο Νομό Λάρισας.

Αυτό έχει την εξήξγηση του σύμφωνα με τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης φυτοπροστασίας της περιφέρειας Δρα Δημήτρη Σταυρίδη, και οφείλεται στο πολύ πιο πυκνό δίκτυο παρατηρήσεων με παγίδες στο Νομό Λάρισας, με 58 σημεία παρατ΄ληρησης, όπου οι παραγωγοί ακολουθούν πιστά τις οδηγίες της Διευθυνσης, εν αντιθέσει με τη Καρδίτσα, όπου υπάρχουν μόλις 6-7 σημεία παρατήρησης με εντομοπαγίδες…

Η Π.Ε. Λάρισας προσλαμβάνει κάθε χρόνο έκτακτο προσωπικό, που πλέον είναι έμπειρο και παρακολουθεί καθημερινά το δίκτυο, ενώ αντίθετα στην ΠΕ Καρδίτσας, υπάρχει μόνο το μόνιμο προσωπικό, από γεωπόνους, το οποίο δεν περισεύει και δεν προλαβαίνει να κάνει τους ελέγχους στα χωράφια…Και όλα αυτά ενώ στην Π.Ε. Καρδίτσας, έχουμε τη διπλάσια καλλιέργεια σε σχέση με τη Λάρισα, στο βαμβάκι (450.000 στρέμματα στην Καρδίτσα, έναντι 240.000 στρεμμάτων) και τη μεγαλύτερη στη χώρα.

Εντωμεταξύ εξαιτίας της έλλειψης οργανωμένου δικτύου εντομοπαγίδων στην Καρδίτσα, έχουν ξεκινήσει οι ανεξέλεγκτοι ψεκασμοί , οι οποίοι πολλές φορές είναι από ανώφελοι, ως επιζήμιοι για τα ωφέλιμα. Ήδη το τμήμα αγροτικής Ανάπτυξης του Δήμου Σοφάδων εξέδωσε ανακοίνωση με οδηγίες για τους ψεκασμούς, που εκτοξεύουν και το κόστος παραγωγης- καθώς γίνονται και τρεις και  τέσσερις και πέντε φορές, σε ορισμένες περιπτώσεις- σε ότι αφορά την προστασία των μελισσιών.

 
 
 
 Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook & στο twitterSource link