Ο Ευρωπαίος Επίτροπος για τη Γεωργία, Φιλ Χόγκαν, δήλωσε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή (θα «θέσει στη διάθεση των παραγωγών της επιτραπέζιας μαύρης ελιάς οικονομικούς πόρους», εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες επιβάλλουν δασμούς ύψους 34.75% στις εισαγωγές από την Ισπανία.

Ο κ. Χόγκαν σημείωσε ότι για την αντιστάθμιση ζημιών που υπέστησαν οι παραγωγοί, η Επιτροπή θα βοηθήσει στο άνοιγμα «εναλλακτικών αγορών σε άλλες περιοχές».

Από την πλευρά του, ο υπουργός Γεωργίας της Ισπανίας, Luis Planas, πραγματοποίησε διμερή συνάντηση με τον Επίτροπο, προκειμένου να συζητήσουν για τα μέτρα που επρόκειτο να λάβουν με στόχο την αντιμετώπιση του ζητήματος.

Ο υπουργός εξέφρασε την ικανοποίησή του με την απόφαση της Επιτροπής να συνδράμει στην επίλυση του προβλήματος και την παροχή υποστήριξης, καθώς κατανοεί ότι «πρόκειται για προϊόν όχι μόνο ισπανικής προέλευσης, αλλά και ευρωπαϊκής».

«Πρέπει να θυμόμαστε ότι αυτό που συμβαίνει με τις μαύρες ελιές θα μπορούσε να επεκταθεί σε όλα τα προϊόντα που συνδέονται με την Κοινή Αγροτική Πολιτική», κατέληξε ο κ. Planas.

 
 
euractiv.gr
 
 Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook & στο twitter
 
 
 Source link