Επίσκεψη Αν. ΥΠΑΑΤ, Γ. Τσιρώνη, στη Σχολή Βελλά στα Ιωάννινα και  χαιρετισμός στο 20ό Συναπάντημα Νεολαίας Ποντιακών Σωματείων .Πρωτοβουλία για ίδρυση Γεωργικής Σχολής

Την Σχολή Βελλά στα Γιάννενα επισκέφτηκε ο Αν. Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιάννης Τσιρώνης, το Σάββατο πρωί 21 Ιουλίου, προκειμένου να συζητήσει και να ενημερωθεί για την πολύ αξιόλογη προσπάθεια που γίνεται με πρωτοβουλία της Ιεράς Μητρόπολης Ιωαννίνων και του Μητροπολίτη κ.κ. Μάξιμου, για ίδρυση και λειτουργία Γεωργικής Σχολής στα Ιωάννινα.

Ο Γιάννης Τσιρώνης τόνισε ότι η πρωτοβουλία αυτή μπορεί να παίξει πολύ σημαντικό ρόλο στην τοπική οικονομία, αφού θα μπουν πάλι στην παραγωγή της Ηπείρου ακαλλιέργητα χωράφια, βοσκότοποι και κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις που είχαν εγκαταλειφθεί, και παράλληλα να δημιουργηθούν δεκάδες νέες θέσεις εργασίας στον αγροτικό, κτηνοτροφικό, αμπελουργικό και τυροκομικό τομέα. 

 
Το σχέδιο ανάπτυξης της Μητρόπολης Ιωαννίνων, που εντάσσει συνδυαστικά την δημιουργία ΚΟΙΝΣΕΠ αλλά και Εκπαιδευτικές Δράσεις, μπορεί και πρέπει να αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση. Την προηγούμενη ημέρα, Παρασκευή 20 Ιουλίου, το απόγευμα, ο Αν. Υπουργός απεύθυνε χαιρετισμό κατά την έναρξη της εκδήλωσης για το 20ό Συναπάντημα Νεολαίας Ποντιακών Σωματείων, στην Παναγία Σουμελά, στο Βέρμιο Ημαθίας.
 
 Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook & στο twitter
 
 Source link