Κακοκαιρία σαρώνει εν μέσω του καλοκαιριού της χώρα μας. Τα έντονα φαινόμενα εμφανίζονται πολλές περιοχές. Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού εξέδωσε η ΕΜΥ.

Ιδιαίτερη προσοχή τις επόμενες ώρες, καθώς σύμφωνα με την ΕΜΥ ισχυρές καταιγίδες θα εκδηλωθούν σε αρκετές περιοχές της χώρας.

Μάλιστα, δεν αποκλείεται οι βροχές και οι καταιγίδες, οι οποίες θα έχουν έντονο χαρακτήρα, να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις.

Ο καιρός θα επιδεινωθεί – Πρόβλεψη από την ΕΜΥ για όλη την χώρα

Στην Αττική, σήμερα, προβλέπονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και το μεσημέρι και το απόγευμα θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 21 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα, οπότε θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 21 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι ισχυρά στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 17 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες το μεσημέρι και το απόγευμα στα ηπειρωτικά με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες στη δυτική Στερεά και στη δυτική Πελοπόννησο, πιθανώς να είναι ισχυρές. Οι άνεμοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 18 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα. Τα φαινόμενα πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρά στην ανατολική Στερεά και την ανατολική Πελοπόννησο. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 19 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Βελτίωση το βράδυ. Οι άνεμοι βόρειοι, βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 23 έως 32 και στην Κρήτη κατά τόπους 34 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα για τοπικές βροχές, κυρίως στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Οι άνεμοι βόρειοι, βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 22 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Πού θα βρέξει την Τρίτη

Την Τρίτη (31/07) στην κεντρική Μακεδονία, την ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες και την Εύβοια.

Το μεσημέρι και το απόγευμα στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και την Κρήτη νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα στα ηπειρωτικά και κυρίως στη Μακεδονία, τη δυτική και κεντρική Στερεά και την Πελοπόννησο πιθανόν να είναι πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρά. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός γενικά αίθριος.

Οι άνεμοι βόρειοι, βορειοδυτικοί στα δυτικά 3 με 4 και στο Αιγαίο έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push(); Στηρίξτε τον Melissocosmo κάνοντας like στην σελίδα του…

(function(d, s, id) var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = “//connect.facebook.net/el_GR/sdk.js#xfbml=1&version=v2.9”; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); (document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push();Source link