Ειδοποίηση για παροχέτευση τριακοσίων κ.β. νερού στον ποταμό Άρδα, από το φράγμα του Ιβαϊλογκραντ , για τα επόμενα 24ωρα , ειδοποίησαν οι Βουλγαρικές αρχές τις Ελληνικές. Οι έντονες βροχοπτώσεις που επικράτησαν το τελευταίο διάστημα στη γειτονική χώρα , είχαν ως αποτέλεσμα την αύξηση του όγκου νερού στα φράγματα της Βουλγαρίας, φτάνοντας ακόμα σε σημείο να υπερχειλίσουν. Οι υπηρεσίες της περιφερειακής ενότητας Έβρου, είναι σε επαγρύπνηση για τα επόμενα 24ωρα, καθώς αναμένεται αύξηση της στάθμης των δύο μεγάλων ποταμών. 
 
«Είναι ένα θέμα που μας ανησυχεί, το βλέπουμε , το παρακολουθούμε ώστε να μην έχουμε κανένα δυσάρεστο γεγονός» σχολίασε στην ΕΡΤ Ν. Ορεστιάδας ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου, Δημήτρης Πέτροβιτς, εξηγώντας πως σε περίπτωση που η αναμενόμενη ποσότητα είναι στο διπλάσιο τότε τα αναχώματα θα «δοκιμαστούν».
Σχετικά με την αύξηση της στάθμης του ποταμού Άρδα ειδικά στις Καστανιές, όπου ήταν προγραμματισμένη να ξεκινήσει εχθές (25/07/18), στις όχθες του ποταμού Άρδα η πενταήμερη «24η Συνάντηση Νέων Άρδας 2018» και αναβλήθηκε, χωρίς ωστόσο η διοργανώτρια Δημοτική Επιχείρηση Πολιτιστικής Ανάπτυξης Ορεστιάδας να έχει εκδώσει επίσημη ανακοίνωση δίνοντας περαιτέρω πληροφορίες για αν θα υπάρξουν νέες ημερομηνίες διεξαγωγής, ο κ.Πέτροβιτς απάντησε ότι «και εκεί η στάθμη θα αυξηθεί, όπως και η ροή των νερών και αυτό είναι κάτι που προβληματίζει περισσότερο».

Ερτ Ορεστιάδας

Δήμητρα Παρασκευοπούλου
 
  Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook & στο twitter
 
 Source link