Πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο αποκτά ξανά η Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης καθώς στο υπουργείο ανάπτυξης προχώρησαν στον διορισμό του Χρήστου Πούρη ως CEO της εταιρείας και του Νίκου Παπαϊωάννου ως προέδρου.

O Νίκος Παπαϊωνάννου συμμετείχε ως μέλος και στο προηγούμενο Διοικητικό Συμβούλιο, ενώ απομένει το τυπικό μέρος των διορισμών, δηλαδή να αναρτηθεί η απόφαση στο ΓΕΜΗ. Πλέον των δύο στελεχών, στο ΔΣ της ΕΒΖ, τοποθετούνται ως μέλη ο Νίκος Αθανασιάδης και ο Δαμιανός Βαρέλης.

Για την εξαγορά της ΕΒΖ η πιστώτρια τράπεζα έχει κάνει συζητήσεις, χωρίς αποτέλεσμα, με το fund Innovation Brain του Λούκας Φέκερ και το βρετανικό επενδυτικό fund με επικεφαλής την Kingsley Capital Partners.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομίας Αλέξη Χαρίτση, είναι, να υπαχθεί η ΕΒΖ στο άρθρο 106 του Πτωχευτικού Κώδικα, φυσικά με τη σύμφωνη γνώμη του μεγάλου πιστωτή που είναι η τράπεζα Πειραιώς.

Στο πλαίσιο των όσων προβλέπουν λοιπόν τα 106β και 106δ, θα επιχειρηθεί το κούρεμα των τεραστίων υποχρεώσεων της ΕΒΖ και η διευκολυντική διαχείριση των όσων συνεχίσουν να υπάρχουν, παράλληλα με δεσμεύσεις που θα αναληφθούν από την εταιρεία στη βάση κάποιου business plan που θα πρέπει να παρουσιαστεί στο Δικαστήριο, το οποίο θα πρέπει να πείσει ότι με τα μέτρα που θα ληφθούν η εταιρεία θα μπορέσει να καταστεί βιώσιμη. To σχέδιο φυσικά προβλέπει, ότι με το «συμμάζεμα» που θα επιχειρηθεί, η ΕΒΖ θα βρει ιδιώτη αγοραστή.

 
agronews.gr
 
  Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook & στο twitterSource link