Η ευδεμίδα και το ωίδιο απειλούν τα αμπέλια, με το Περιφερειακό Κέντρο Προστασίας Φυτών Ποιοτικού & Φυτουγειονομικού Ελέγχου Ηρακλείου, να εκδίδει ενημερωτικό δελτίο και για τις πρώιμες και όψιμες περιοχές Χανίων – Ρεθύμνου.

ΕΥΔΕΜΙΔΑ: Στους νομούς Χανίων – Ρεθύμνου η 3η πτήση είναι σε εξέλιξη στην πρώιμη και στην ενδιάμεση ζώνη (μεταξύ πρώιμης και μεσοπρώιμης) ενώ τις τελευταίες ημέρες ξεκίνησε και στην όψιμη ζώνη.

Για την πρώιμη ζώνη Χανίων – Ρεθύμνου ενδεικτικές ημερομηνίες αντιμετώπισης είναι οι 24-25 Ιουλίου. Για την ενδιάμεση ζώνη 25-26 Ιουλίου και για την όψιμη 27-28 Ιουλίου.

Το Κέντρο επισημαίνει ότι οι προσβολές από την 3η γενιά συνδέονται με σήψεις στα σταφύλια. Το ψεκαστικό υγρό να πηγαίνει σε όλα τα σταφύλια και να τα καλύπτει καλά. Τα κρυμμένα σταφύλια συνήθως προσβάλλονται.

ΩΙΔΙΟ: Οι ράγες είναι ευαίσθητες μέχρι το γυάλισμα, οι μίσχοι – άξονες των σταφυλιών μέχρι τη συγκομιδή ενώ το φύλλωμα όλη την καλλιεργητική περίοδο. Στην όψιμη ζώνη, συνιστάται συνδυασμένη επέμβαση με την ευδεμίδα.

 
agro24.gr
 
  Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook & στο twitterSource link