Για πρώτη φορά φέτος, ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σωκράτης Φάμελλος ανακοίνωσε πως θα υπογράψει τουλάχιστον 15 μέρες νωρίτερα, την ρυθμιστική για το κυνήγι!

«Συνέπεια αυτού είναι οι κυνηγοί να μπορούν να προγραμματίσουν τις υποχρεώσεις τους και τις διακοπές τους. Τα προηγούμενα χρόνια δεν υπήρχε τέτοια ενημέρωση και συντονισμός, υπογράφονταν την τελευταία στιγμή με αποτέλεσμα δασαρχεία και κυνηγητικοί σύλλογοι να τρέχουν και να μην φτάνουν» δήλωσε στη «Σ» ο Πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Αγρινίου Γιώργος Παππάς, ο οποίος συνεχίζοντας σημείωσε: «αναμένουμε την υπογεγραμμένη ρυθμιστική που θα δημοσιευτεί στο ΦΕΚ, ώστε να γνωρίζουμε τι ακριβώς γίνεται αν θα υπάρξει κάποια αλλαγή ή όχι».

 

Πάντως, εκκρεμεί να διευκρινιστεί αν θα επιτραπεί το κυνήγι του ημίαιμου αγριόχοιρου.

Την ίδια στιγμή, καταγράφεται στροφή στις εναλλακτικές δραστηριότητες από τους Αγρινιώτες, καθώς τα τελευταία χρόνια στον Κυνηγετικό Σύλλογο Αγρινίου, σημειώνεται αύξηση των μελών του, κάτι που δεν παρατηρείται στην συντριπτική πλειοψηφία των υπόλοιπων Κυνηγητικών Συλλόγων ανά την Ελλάδα. «Για το λόγο αυτό δεχθήκαμε τα συγχαρητήρια της Ομοσπονδίας, καθώς επί τρεις χρονιές, ο σύλλογός μας, καταγράφει συνεχώς αύξηση των μελών του. Από 1.700 μέλη που παραλάβαμε τον σύλλογο πέρσι είχαμε 2.380 και φέτος ευελπιστούμε πως θα ξεπεράσουμε τα 2.500 μέλη» ανέφερε ο κ. Παππάς, ο οποίος τόνισε πως: «σκοπός μας είναι να συσπειρώνουμε τα μέλη μας. Όλοι οι κυνηγοί πρέπει να προσέχουν και να σέβονται τους νόμους του κυνηγιού, όπως επίσης τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους».

Ο νομός μας εξάλλου, αποτελεί σημείο προσέλκυσης κυνηγών. Η Ορεινή Ναυπακτία, ο Βάλτος, η Ορεινή Τριχωνίδα και το Ξηρόμερο αποτελούν τόπους κυνηγιού, ενώ η κάθε περιοχή έχει τα… δικά της είδη.

Εφημερίδα «Συνείδηση»

ΠΗΓΗ