Ακόμη μια παρέμβαση του πρώην Δ.Σ της πλειοψηφίας στον Δήμο Διρφύων Μεσσαπίων που θα συζητηθεί καθώς ο κ. Μπούρας είναι γνωστό τοπικό μέλος του ΣΥΡΙΖΑ. Η παρέμβαση αφορά το ΤΕΙ και τα όσα προτείνουν γι’ αυτό οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στον Νομό μας και τα οποία κάνουν λόγο για ”ανάπτυξη”με μείωση φοιτητών!

Η παρέμβαση του κ.Μπούρα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς εστιάζει στην πραγματική οικονομία και τη συνάφεια που αυτή έχει με την λειτουργία στα Ψαχνά ενός  μεγάλου εκπαιδευτικού ιδρύματος και όσα προκαλεί η λειτουργία του στην πραγματική τοπική οικονομία.
 
Ακολουθεί η ανάρτηση:

Σύντροφοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ τελειώνετε τη συνοπτική παρουσίαση των προτεινόμενων αλλαγών στο ΤΕΙ μας ΄, λέγοντας πως » θεωρείτε…………….και συγχρόνως θα γίνει πόλος ανάπτυξης για τη περιοχή μας »

Και εγώ σας ερωτώ :

Προφανώς μαζί με το δήμαρχο μας , το δημοτικό σύμβουλο Παναγιώτη Μακρή και τον ενεργό πολίτη Γιάννη Μπαζώτη που έκαναν παρέμβαση και τους ακούσατε , καθώς και όλους τους πολίτες του δήμου μας που εδώ και τρεις δεκαετίες ,ανάπτυξαν οικονομική δραστηριότητα στη περιοχή του δήμου μας και όχι μόνο , στηριζόμενοι στην ύπαρξη και λειτουργία ενός ΠΟΛΥΔΥΝΑΜΟΥ Τ.Ε.Ι. Πως θα γίνει τώρα όπως λέτε πιο πάνω » πόλος ανάπτυξης για τη περιοχή μας » , με τη διαφαινόμενη δραστική μείωση του αριθμού των φοιτητών.

Εγώ και πιθανόν οι περισσότεροι πολίτες της περιοχής μας φοβούνται πως με τις επιχειρούμενες αναδιαρθρώσεις στο ΤΕΙ μας, έρχεται υπανάπτυξη στη περιοχή μας , η τουλάχιστον βίαια προσαρμογή και αλλαγή οικονομικών δραστηριοτήτων με όλες τις συνακόλουθες επιπτώσεις οικονομικές και όχι μόνο.
Βέβαια η εκπαιδευτική πολιτική στη χώρα μας και σε κάθε χώρα μέλος της Ε.Ε. δεν σχεδιάζεται με γνώμονα την πολιτική πωλήσεων σουβλακίων ( που είπε, στη τοποθέτησή του , με άκομψο τρόπο, ο δήμαρχος Χαλκίδας κύριος Παγώνης ) .
Όμως στη παραγωγή και στη πώληση , σουβλακίων , κρεπών , » φραπέδων » πίτσας , μπουγάτσας , και ουκ έστι αριθμός δραστηριοτήτων , απασχολούνται μεγάλος αριθμός εργαζομένων , τι θα πούμε σε αυτούς ; 
 
Ότι σε μια πενταετία περίπου η μείωση των φοιτητών θα φέρει δραστική μείωση οικονομικών δραστηριοτήτων » διάβαζε ανεργία » και θα πρέπει να ετοιμάζονται για αλλαγές πεδίου οικονομικής δραστηριότητας ; 
 
Να το πούμε , δεν είναι κακό , την αλήθεια όμως και όχι όπως λέτε » και συγχρόνως θα γίνει πόλος ανάπτυξης για την περιοχή μας » .
Θα επανέλθω όταν θα έχω χρόνο
Μπούρας Χρήστος και για την αντιγραφή ΑΛΗΘΙΝΟΣ
eviainsider
 
 
 Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook & στο twitterSource link