Αγέλες με αγριογούρουνα καταστρέφουν ολόκληρα χωριά στην Κεντρική Εύβοια. Απελπισμένοι οι κάτοικοι έχουν εγκαταλείψει μέχρι στιγμής 2χιλ στρέμματα καλλιεργήσιμης γης μόνο από το χωριό της Καμαρίτσας, στο οποίο βρέθηκε σήμερα συνεργείο του Star.

Η κατάσταση είναι παρόμοια και στα γειτονικά χωριά. Όπως δηλώνουν μετά τις 8.30 το βράδυ τα αγριογούρουνα κυκλοφορούν στους δρόμους και τις αυλές των σπιτιών τους. Ζητούν από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης να λάβει άμεσα και δραστικά μέτρα.

Η ζωή τους τα τελευταία χρόνια άλλαξε με συνέπειες καταστροφικές για τους ίδιους και την ύπαιθρο γενικότερα, αφού η κατάσταση με τα αγριογούρουνα ξέφυγε και πλέον είναι ανεξέλεγκτη. Καταστρέφουν τα πάντα και δεν αφήνουν τους κατοίκους και τους επαγγελματίες αγρότες να σπείρουν τη γη τους.

Η Κατερίνα Μιτζιφίρη αγρότισσα έχει φτάσει στο σημείο τα βράδια να μην κοιμάται για να φυλάει την περιουσία της από τα αγριογούρουνα, τα οποία μαζί με κοπάδια αγελάδων κυκλοφορούν ελεύθερα μέσα στις πλατείες και τους δρόμους των χωριών του δήμου Διρφύων Μεσσαπίων. Μάλιστα δύο σκυλιά της κατασπαράχθηκαν από αγριογούρουνα, το ένα μάλιστα στην προσπάθειά του να την σώσει.

tvstar.gr

 
 Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook & στο twitterSource link