Επιβεβαιώθηκε, με το θέμα που ανάρτησε η ΕΡΤ Κομοτηνής, από την αρμόδια ΔΑΟΚ, για την άμεση εντατικοποίηση των ελέγχων με κλιμάκια τελωνειακών σε συνεργασία με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, για τα μη εγκεκριμένα φυτοφάρμακα που προμηθεύονται από την γειτονική Βουλγαρία οι Αγρότες, λόγω του πολύ χαμηλού κόστους.

Όπως αποκάλυψε η ΕΡΤ Κομοτηνής, τα πρόστιμα που επιβάλλονται από τα κλιμάκια είναι της τάξης των 1.000 έως και 3.000 ευρώ, γεγονός που θα πρέπει να κάνει τους Αγρότες περισσότερο υπεύθυνους και προσεκτικούς απέναντι στις αγορές μη εγκεκριμένων φαρμάκων από την ΕΕ. Από την πλευρά τους οι Βούλγαροι παραπλανούν τους Αγρότες, βάζοντας ετικέτες στα Ελληνικά στις συσκευασίες των φαρμάκων.

Σημειώνεται πως Τα φάρμακα αυτά στερούνται των ελέγχων της ΕΕ και είναι αμφιβόλου χρησιμότητας και θεωρούνται και επικίνδυνα για το περιβάλλον, αλλά και την τροφική αλυσίδα.
Τέλος πρόσφατα ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης, Νίκος Τσαλικίδης πραγματοποίησε σύσκεψη με την Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας, Εφορία και ιδιώτες Γεωπόνους, για την ανάδειξη και αντιμετώπιση του θέματος.
 
ert.gr
 
 Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook & στο twitter
 Source link