Προς:Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (ΥΠ.Α.Α.Τ.)
Κοινοποίηση: κ. Κοντονή Σταύρο , Υπουργό Δικαιοσύνης – Βουλευτή Ζακύνθου
κ Θεοδωρή Γαλιατσάτο , Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων
ΘΕΜΑ: Αίτημα Χρηματοδότησης Δημοτικών Σφαγείων Ζακύνθου
Σας αναφέρουμε ότι από όταν αναλάβαμε ως Δημοτική Αρχή τον Σεπτέμβριο του 2014 , υπήρχε πρόβλημα με την λειτουργία των Δημοτικών Σφαγείων . Ο Δήμος Ζακύνθου παρά την τραγική οικονομική του κατάσταση , προσπάθησε με τους λιγοστούς του πόρους να κρατήσει τα σφαγεία ανοιχτά. Δυστυχώς όμως , το καλοκαίρι του 2017 , επειδή τα σφαγεία δεν διέθεταν τον απαραίτητο εξοπλισμό και κτιριακές εγκαταστάσεις ( οι οποίες από προηγούμενα χρόνια είχαν εγκαταλειφθεί ) , σύμφωνα μα τις κείμενες προδιαγραφές που απαιτούνται δεν μπορούσαν να πάρουν κωδικό από το ΥΠ.Α.Α.Τ. Επειδή η Ζάκυνθος , είναι νησί , το κλείσιμο των σφαγείων δημιουργεί μεγάλο πρόβλημα στους κτηνοτρόφους της Ζακύνθου (στην Τοπική αγροτική κοινωνία ) και στους επιχειρηματίες της Ζακύνθου λόγω του ότι τα σφάγεια πρέπει να μεταφέρονται στην Πελοπόννησο με μεγάλο κόστος μεταφοράς λόγω της πορθμιακής γραμμής .
Από τις 27 Οκτωβρίου 2017 καταθέσαμε Τεχνικό Δελτίο και μελέτη της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Ζακύνθου με προϋπολογισμό για τις εργασίες που απαιτούνται έτσι ώστε τα Δημοτικά Σφαγεία Ζακύνθου να αποκτήσουν κωδικό για την επαναλειτουργία τους .

Ο Δήμος Ζακύνθου με πίστωση 15.000 ευρώ από το Τεχνικό Πρόγραμμα του , προέβη σε ορισμένες βελτιώσεις πλην όμως δεν ήταν αρκετές για την επαναλειτουργία των Σφαγείων με σχετικό κωδικό.

Την 17η Απριλίου 2018 υποβάλλαμε στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων Τεχνικό Δελτίο Π/Υ 120.00 euro για χρηματοδότηση από το ΠΔΕ και αναμένουμε σχετική έγκριση.

Κατόπιν των ανωτέρω , παρακαλούμε για την διάθεση της απαιτούμενης πίστωσης για τον εκσυγχρονισμό των Σφαγείων της Ζακύνθου και την έκδοση σχετικού κωδικού από το Υ.Π.Α.Α.Τ. 

 Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook & στο twitterSource link