Διαβάστε ακόμα

Ξεκινά το Πρόγραμμα Δημιουργίας Νέων Ποικιλιών Φυτικών Ειδών (19/7/2018 1:30:00 μμ)

Ξεκινά το Πρόγραμμα Δημιουργίας Νέων Ποικιλιών Φυτικών Ειδών

Την Τετάρτη 18 Ιουλίου 2018 πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Βασιλείου Κόκκαλη, με τον Γενικό Γραμματέα κ. Νικόλαο Αντώνογλου, τον Πρόεδρο του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ κ. Νικόλαο Κατή, τον Γενικό Διευθυντή Οικονομικών Υπηρεσιών κ. Δημήτριο Τσαγκαλίδη και τους υπαλλήλους της Διεύθυνσης Πολλαπλασιαστικού Υλικού Καλλιεργούμενων Φυτικών Ειδών και Φυτογενετικών Πόρων.

Τα τελικά αποτελέσματα ένταξης στο πρόγραμμα Νέων Αγροτών στην Κρήτη (18/7/2018 2:56:00 μμ)

Τα τελικά αποτελέσματα ένταξης στο πρόγραμμα Νέων Αγροτών στην Κρήτη

Η Περιφέρεια Κρήτης, ενημερώνει ότι υπογράφηκε η 3η Τροποποίηση της Απόφασης Ένταξης πράξεων στο Υπομέτρο 6.1 «Εγκατάσταση Νέων Γεωργών», στο πλαίσιο της 1ης πρόσκλησης υποβολής αιτήσεων στήριξης έτους 2016, σύμφωνα με την οποία εντάσσονται συνολικά στην Περιφέρεια Κρήτης 1.686 Νέοι Γεωργοί με δημόσια δαπάνη 34.084.500 ευρώ.

Αλλαγές στον Αναπτυξιακό για να γίνει αποτελεσματικός (17/7/2018 5:28:00 μμ)

Αλλαγές στον Αναπτυξιακό για να γίνει αποτελεσματικός

Να προβεί σε διορθωτικές κινήσεις, με βάση τις προτάσεις του Συνδέσμου Θεσσαλικών Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΘΕΒ), ώστε να υπάρξει αποτελεσματικότητα στην εφαρμογή του Αναπτυξιακού Νόμου και να ξεπεραστούν τα πολλαπλά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις στις επενδυτικές τους πρωτοβουλίες, καλεί τον Αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Γιάννη Δραγασάκη, ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της ΝΔ, βουλευτής Λάρισας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος.

Μέχρι τέλος Ιουλίου οι αιτήσεις για ψευδοσπορά σε ορυζοκαλλιέργειες, 21 ευρώ ανά στρέμμα κάθε χρόνο η ενίσχυση (13/7/2018 9:56:00 πμ)

Μέχρι τέλος Ιουλίου οι αιτήσεις για ψευδοσπορά σε ορυζοκαλλιέργειες, 21 ευρώ ανά στρέμμα κάθε χρόνο η ενίσχυση

Μέχρι 31 Ιουλίου 2018 θα μπορούν να κάνουν αιτήσεις οι ενδιαφερόμενοι καλλιεργητές για τη Δράσης 10.1.07 «Εναλλακτική καταπολέμηση ζιζανίων στους ορυζώνες» του Μέτρου 10 «Γεωργοπεριβαλλοντικά και κλιματικά μέτρα» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2020. Η Δημόσια Δαπάνη της παρούσας πρόσκλησης ανέρχεται σε 15.000.000 ευρώ. Τα αιτούμενα προς ένταξη αγροτεμάχια πρέπει να είναι δηλωμένα στην Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης (ΕΑΕ) του έτους 2018 του υποψηφίου με καλλιέργεια ρυζιού. Το ύψος ενίσχυσης ορίζεται, στα 21 ευρώ ανά στρέμμα ανά έτος. Το έτος 2018 θα αποτελεί και το πρώτο έτος εφαρμογής των δεσμεύσεων της δράσης. Στόχος της δράσης είναι η μείωση της χρήσης των χημικών ζιζανιοκτόνων στους ορυζώνες. Η οικονομική ενίσχυση χορηγείται ετησίως ώστε να αποζημιώνει τους δικαιούχους για τις πρόσθετες δαπάνες (πρόσθετο κόστος) που συνεπάγεται η τήρηση των δεσμεύσεων της δράσης, και ειδικότερα τις δαπάνες για την εφαρμογή της καλλιεργητικής πρακτικής της ψευδοσποράς στην ορυζοκαλλιέργεια.

Αιτήσεις για ΚΟΜΦΟΥΖΙΟ από 20 Ιουλίου έως 10 Αυγούστου (12/7/2018 5:17:00 μμ)

Αιτήσεις για ΚΟΜΦΟΥΖΙΟ από 20 Ιουλίου έως 10 Αυγούστου

Από 20 Ιουλίου έως και τις 10 Αυγούστου θα μπορούν να υποβάλουν οι αιτήσεις για την υποβολή στήριξης στο πλαίσιο της Δράσης 10.1.08 «Εφαρμογή της μεθόδου σεξουαλικής σύγχυσης των μικρολεπιδοπτέρων» (ΚΟΜΦΟΥΖΙΟ) του Μέτρου 10 «Γεωργοπεριβαλλοντικά και Κλιματικά μέτρα», σύμφωνα με την 1η τροποποίηση της 2ης προκήρυξης για την Δράση, η οποία δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα Διαύγεια στις 12 Ιουλίου 2018, με υπογραφή του Γενικού Γραμματέα Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων κ. Χαράλαμπου Κασίμη.

Προκηρύχθηκε το Μέτρο 1 που ενισχύει τον ΕΛΓΟ για την κατάρτιση Νέων Γεωργών του 2016 (11/7/2018 5:33:00 μμ)

Προκηρύχθηκε το Μέτρο 1 που ενισχύει τον ΕΛΓΟ για την κατάρτιση Νέων Γεωργών του 2016

Προκηρύχθηκε η Δράση 1.1.1. «Δράσεις Κατάρτισης και Ανάπτυξης Δεξιοτήτων για Νέους Γεωργούς και Μικρές Γεωργικές Εκμεταλλεύσεις» του Μέτρου 1 «Δράσεις Μετάδοσης Γνώσεων και Ενημέρωσης». Μοναδικός δικαιούχος της Δράσης είναι ο ΕΛΓΟ-Δήμητρα ο οποίος καλείται να υποβάλει πρόταση πράξης προκειμένου να χρηματοδοτηθεί στο πλαίσιο του Μέτρου 1. Οι ωφελούμενοι της Δράσης 1.1.1. είναι οι Νέοι Γεωργοί του 2016, δικαιούχοι της 1ης πρόσκλησης του Μέτρου 6.1.

Ροή ειδήσεων

Αφορολόγητα και τα αδιανέμητα πλεονάσματα των συνεταιρισμών (19/7/2018 6:08:00 μμ)

Αφορολόγητα και τα αδιανέμητα πλεονάσματα των συνεταιρισμών

Επικοινωνία πραγματοποιήθηκε στις 17 Ιουλίου με την Διεύθυνση Εφαρμογής Άμεσης Φορολογίας της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (Α.Α.Δ.Ε.) και την ΚΕΟΣΟΕ, σχετικά με διευκρινήσεις που είχε ζητήσει η οργάνωση που αφορούσαν την καταχώρηση των διανεμηθέντων και μη πλεονασμάτων στον κωδικό 474 του Εντύπου Ν που υποβάλλουν τα νομικά πρόσωπα στο πλαίσιο της φορολογίας εισοδήματος των νομικών προσώπων.

Π. Τατούλης: Ένταξη στο ΠΑΑ των έργων των δικτύων Τάκας, Φιλιατρινού φράγματος και Φιχτίων, δόθηκε χρονοδιάγραμμα για φράγμα Ασωπού (19/7/2018 5:34:00 μμ)

Π. Τατούλης: Ένταξη στο ΠΑΑ των έργων των δικτύων Τάκας, Φιλιατρινού φράγματος και Φιχτίων, δόθηκε χρονοδιάγραμμα για φράγμα Ασωπού

Την ικανοποίησή του εξέφρασε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης, για τη δέσμευση του Γενικού Γραμματέα Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων του ΥπΑΑΤ κ. Χαράλαμπου Κασίμη, για ένταξη στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014 – 2020 σημαντικών διεκδικήσεων της Περιφέρειας Πελοποννήσου. «Μετά από σκληρή και υπεύθυνη δουλειά, αλλά και τις πρωτοβουλίες που αναλάβαμε πετύχαμε να εντάξουμε στο ΠΑΑ 2014 – 2020 τα έργα των δικτύων της Τάκας, του Φιλιατρινού φράγματος και των Φιχτίων, συνεπείς απέναντι στις δεσμεύσεις μας προς τους πολίτες», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και πρόσθεσε:

Μόνο μέσω ΠΣΕΑ αποζημιώσεις για την κηλίδωση της μανταρινιάς στην Αργολίδα (19/7/2018 4:48:00 μμ)

Μόνο μέσω ΠΣΕΑ αποζημιώσεις για την κηλίδωση της μανταρινιάς στην Αργολίδα

«Σύμφωνα με τον ισχύοντα Κανονισμό Ασφάλισης Φυτικής Παραγωγής του ΕΛ.Γ.Α., ο οποίος εκδόθηκε σε εφαρμογή του ν. 3877/2010 (Α΄160), οι ζημιές που ενδεχομένως παρατηρούνται στις καλλιέργειες εξαιτίας μυκητολογικών προσβολών, όπως μονίλια, δεν καλύπτονται ασφαλιστικά από τον Οργανισμό». Αυτό τόνισε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Βαγγέλης Αποστόλου, απαντώντας εγγράφως στη βουλή, σε σχετική ερώτηση του βουλευτή Αργολίδας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, κ. Γιάννη Μανιάτη.

Θα συσταθεί Ομάδα Εργασίας για τα προβλήματα στη συνταγογράφηση, θα υπάρξουν βελτιώσεις στην πλατφόρμα υπόσχεται το ΥπΑΑΤ (19/7/2018 4:41:00 μμ)

Θα συσταθεί Ομάδα Εργασίας για τα προβλήματα στη συνταγογράφηση, θα υπάρξουν βελτιώσεις στην πλατφόρμα υπόσχεται το ΥπΑΑΤ

Την Δευτέρα, 9 Ιουλίου 2018, έγινε συνάντηση στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με θέμα τα προβλήματα που υπάρχουν στη συνταγογράφηση. Στην συνάντηση αποφασίστηκε να δημιουργηθεί μια ομάδα εργασίας, πιθανόν προς τα τέλη Αυγούστου, η οποία θα καταγράφει όλα τα προβλήματα που υπάρχουν στο σύστημα διακίνησης φυτοπροστατευτικών προϊόντων. Ακόμη το Υπουργείο δεσμεύτηκε για βελτίωση της πλατφόρμας και όταν ο χρήστης θα πατάει το ΑΦΜ ή το όνομα του παραγωγού, να εμφανίζεται η καρτέλα του παραγωγού, με στοιχεία όπως ο Νομός, ο Δήμος, η κύρια καλλιέργεια.

Εκδήλωση για την κτηνοτροφία οργανώνει το ΚΚΕ στην Αμφιλοχία (19/7/2018 4:26:00 μμ)

Εκδήλωση για την κτηνοτροφία οργανώνει το ΚΚΕ στην Αμφιλοχία

Εκδήλωση με θέμα «oι παραγωγικές δυνατότητες της Ελλάδας για την κάλυψη της διατροφής του Λαού. Οι εξελίξεις στην κτηνοτροφία. Η θέση του ΚΚΕ» διοργανώνει η Τομεακή Επιτροπή Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ, στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 100 χρόνια από την ίδρυση του ΚΚΕ.

Έρχεται η πληρωμή του υπολοίπου για τα βιολογικά του 2017, υπήρξε ανάκληση ενταγμένων πράξεων ύψους 4 εκατ. ευρώ (19/7/2018 3:51:00 μμ)

Έρχεται η πληρωμή του υπολοίπου για τα βιολογικά του 2017, υπήρξε ανάκληση ενταγμένων πράξεων ύψους 4 εκατ. ευρώ

Έρχεται η πληρωμή του υπόλοιπου 30% για τα βιολογικά του 2017, μετά τη δημοσιοποίηση της εγκυκλίου με τον καθορισμό των διαδικασιών που εφαρμόζει ο ΟΠΕΚΕΠΕ, για τη διαδικασία χορήγησης των ενισχύσεων στους δικαιούχους στο πλαίσιο του Μέτρου 11 «Βιολογικές Καλλιέργειες». Στο μεταξύ με άλλη απόφαση ανακοινώνεται ότι υπήρξε περίσσευμα 7,4 εκατ. ευρώ λόγω ανάκλησης ενταγμένων πράξεων, το οποίο αναμένεται να πάει σε άλλες δράσεις Προγραμμάτων, ή για την πληρωμή υποχρεώσεων περασμένων ετών.

Η ΜΕΛΙΣΣΑ ΚΙΚΙΖΑΣ ανάμεσα στις εταιρείες με θετική κοινωνική και οικονομική επιρροή, σύμφωνα με την λίστα του περιοδικού FORTUNE (19/7/2018 3:19:00 μμ)

Η ΜΕΛΙΣΣΑ ΚΙΚΙΖΑΣ ανάμεσα στις εταιρείες με θετική κοινωνική και οικονομική επιρροή, σύμφωνα με την λίστα του περιοδικού FORTUNE

Το περιοδικό FORTUNE καταρτίζει για πρώτη φορά στην Ελλάδα τη λίστα με τις εταιρείες που αλλάζουν τον κόσμο γύρω μας. Πρόκειται για τη λίστα «CHANGE THE WORLD» που έχει ήδη καθιερώσει η αμερικανική έκδοση του περιοδικού και αναδεικνύει τις επιχειρήσεις που διακρίνονται για το μοντέλο βιώσιμης ανάπτυξης που ακολουθούν, αναλαμβάνοντας έμπρακτα το δικό τους μερίδιο ευθύνης στην κοινωνία, τους εργαζόμενους και το περιβάλλον. Η ΜΕΛΙΣΣΑ ΚΙΚΙΖΑΣ μέσα από την ιστορία των 70 ετών αποδεικνύει έμπρακτα ότι δρα με γνώμονα την υπεύθυνη επιχειρηματικότητα, το ήθος και τη συνέπεια.

Source link