Με αργούς ρυθμούς εξελίσσονται οι πληρωμές της β’ και γ’ δόσης των Νέων Αγροτών της προηγούμενης προγραμματικής περιόδου. Η «ΥΧ» συνομίλησε με στελέχη της αποκεντρωμένης διοίκησης και των ΔΑΟΚ και απ’ ό,τι φαίνεται, υπάρχει κινητικότητα. Ωστόσο, σε καμία περίπτωση οι ρυθμοί με τους οποίους εξελίσσεται η διαδικασία δεν μπορούν να αφήνουν ικανοποιημένους τους δικαιούχους.

Πληρωμές ύψους 1,18 εκατ. ευρώ στην Κεντρική Μακεδονία

Περίπου 270 φακέλους με αιτήματα πληρωμής β’ και γ’ δόσης Νέων Αγροτών έχει λάβει η ΔΑΟΚ ΠΕ Θεσσαλονίκης. Όπως ανέφερε στην «ΥΧ» η Χ. Λαναρά, στέλεχος της ΔΑΟΚ, «η καθυστέρηση οφείλεται σε δύο σκέλη, αρμοδιότητας ΟΠΕΚΕΠΕ: Αφενός πρέπει να γίνουν οι επιτόπιοι έλεγχοι και αφετέρου πρέπει να γίνει μια καταχώρηση για τον εκάστοτε παραγωγό σε ηλεκτρονικό αρχείο που διαχειρίζεται ο ΟΠΕΚΕΠΕ, πρόκειται για τη λεγόμενη ‘‘εξατομίκευση’’. Μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2018, πρέπει να έρθουν όλοι οι φάκελοι, ανεξάρτητα από το αν έχουν γίνει οι επιτόπιοι έλεγχοι». Η κα Λαναρά μας ενημέρωσε ότι από την υπηρεσία έχουν σταλεί στην αποκεντρωμένη 66 φάκελοι. Εδώ και περίπου έναν μήνα ξεκίνησαν να στέλνουν φακέλους οι κατά τόπους ΔΑΟΚ στην αποκεντρωμένη διοίκηση Κεντρικής Μακεδονίας, όπως ανέφερε στην «ΥΧ» η αναπληρώτρια διευθύντρια αγροτικών υποθέσεων, Ε. Χρυσίδου.

Μέχρι στιγμής, οι πληρωμές που έχουν γίνει ή έχουν δρομολογηθεί για τους Νέους Αγρότες, σε σύνολο 2.880 δικαιούχων για τη β’ και τη γ’ δόση, έχουν ως εξής:

  • Στην ΠΕ Θεσσαλονίκης, παρτίδα 68 δικαιούχων έχει φύγει για πληρωμή, με συνολικό ποσό ύψους 304.750 ευρώ.
  • Στην ΠΕ Κιλκίς, έχουν σταλεί στον ΟΠΕΚΕΠΕ πληρωμές ύψους 122.000 για 23 αγρότες, ενώ μέσα στο επόμενο διάστημα είναι έτοιμοι για πληρωμή ύψους 280.000 ευρώ ακόμα 80 παραγωγοί.
  • Στην ΠΕ Ημαθίας έχει φύγει παρτίδα για 21 άτομα, ύψους πληρωμής 85.000 ευρώ, ενώ στο επόμενο διάστημα αναμένεται να σταλούν παρτίδες 54 ατόμων για 189.000.
  • Στην ΠΕ Πέλλας έχουν πάει στον ΟΠΕΚΕΠΕ λίστες για 138 άτομα για περίπου 552.000, ενώ οι υπάλληλοι της αποκεντρωμένης προετοιμάζονται να στείλουν φακέλους για 15 άτομα για 53.000.
  • Στην ΠΕ Σερρών έχουν πληρωθεί ή έχουν δρομολογηθεί πληρωμές για 22 άτομα για 118.500, ενώ 50 φάκελοι για πληρωμές 175.000 ευρώ θα στέλνονται τμηματικά μέσα στις επόμενες ημέρες.

Ypaithros.gr

The post Δειλά δειλά οι πληρωμές των νέων αγροτών του 2014 appeared first on Agrotes.eu.

Source link