Επερώτηση στην Βουλή για τις ζημιές από βροχοπτώσεις σε σιτηρά και κεράσια των χωριών της Π.Ε. Γρεβενών κατέθεσαν οι Βουλευτές του ΚΚΕ Σάκης Βαρδαρλής και Γιάννης Δελλής. Οι έντονες βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών έπληξαν όπως αναφέρουν την ποιότητα των σιτηρών σχεδόν σε όλα τα χωριά της Π.Ε. Γρεβενών οδηγώντας στους αγρότες σε απόγνωση, μιας και βλέπουν τον κόπο και την παραγωγή τους να γίνονται έρμαια των καιρικών φαινομένων και μάλιστα για τους περισσότερους από αυτούς για συνεχόμενες χρονιές.

Την ίδια κατάσταση αντιμετωπίζουν οι κερασοπαραγωγοί της περιοχής των Γρεβενών, που είδαν μείωση της παραγωγής εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών του Απρίλη και καταστροφή του μεγαλύτερου μέρους της κερασοπαραγωγής τους από τις συνεχείς βροχοπτώσεις. 

 
Ρωτούν τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης σε ποιες άμεσες ενέργειες θα προβεί η κυβέρνηση, ώστε να ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα προκειμένου να γίνουν από τον ΕΛΓΑ άμεσα οι εκτιμήσεις για τις συνολικές ζημιές από βροχοπτώσεις στα χωριά των Γρεβενών, με έγκαιρη πρόσληψη του απαραίτητου μόνιμου γεωτεχνικού προσωπικού. 
  • Να αποζημιωθούν επιτέλους δίκαια και έγκαιρα οι αγρότες για το 100% των ζημιών που υπέστησαν. 
  • Να παγώσουν οι οφειλές, προσαυξήσεις, τόκοι υπερημερίας, και να μην γίνει καταβολή φορολογικών και ασφαλιστικών εισφορών των πληγέντων αγροτών, ώσπου να αποζημιωθεί η απώλεια παραγωγής τους από τον ΕΛΓΑ και να πληρωθούν επιτέλους και για το υπόλοιπο 30% των ζημιών του 2017.

ΕΡΤ Κοζάνης Σύνταξη Κώστας Δαβάνης 

 
 
 ert.gr
 
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook & στο twitterSource link