Ο επικεφαλής της μεγαλύτερης εταιρίας παραγωγής φελλού στον κόσμο, Antonio Amorim, λέει ότι η εταιρεία του θα έχει επιτύχει τη συνολική εξάλειψη του TCA στα δισεκατομμύρια φελλούς που παράγει μέχρι το 2020.

“Θα έχουμε μια εγγύηση μη ανιχνεύσιμου TCA για όλα. Είναι στη στρατηγική της εταιρείας μας για το 2020. εργαζόμαστε τόσο γρήγορα όσο ποτέ », δήλωσε στο db κατά τη διάρκεια συνέντευξης στην Πορτογαλία νωρίτερα αυτό το έτος.

Οι παρατηρήσεις προκλήθηκαν σε μια συζήτηση για την έλευση πριν από δύο χρόνια της NDTech – ενός πρωτοποριακού συστήματος ελέγχου φυσικού φελλού, το οποίο ελέγχει κάθε πώμα για TCA και ως εκ τούτου προσφέρει στους πελάτες μια «εγγύηση μη ανιχνεύσιμου TCA».

Παρόλο που η νέα τεχνολογία είναι “αλλαγή παιχνιδιού” σύμφωνα με τον Αντόνιο, είναι μια ακριβή λύση για ένα σχετικά μικρό αριθμό πωμάτων και δουλεύει για να απομακρύνει τυχόν επιμολυσμένους φελλούς από το σύστημα, αντί να απαλλαγεί από το TCA.

Κατά συνέπεια, δήλωσε στο db ότι χρηματοδοτεί την R&D που θα εξαλείψει το TCA για όλα τα φυσικά πώματα φελλού Amorim.

“Δεν θέλουμε να διαχωρίσουμε τους φελλούς που είναι μολυσμένοι, θέλουμε να εξαλείψουμε το TCA – αυτό σχεδιάζουμε με τη νέα μας τεχνολογία και πιστεύουμε ότι είναι εφικτό”, δήλωσε.

Συνεχίζοντας, κατέγραψε ότι έχει δοκιμάσει τέτοιες τεχνολογίες τους τελευταίους 12 μήνες, σημειώνοντας ότι τα αρχικά αποτελέσματα είναι “πολύ θετικά” και υποσχέθηκαν δύο νέα πρωτότυπα μέχρι το τέλος αυτού του μήνα.

Αναγνωρίζοντας ότι η συχνότητα εμφάνισης TCA είναι ολοένα και χαμηλότερη, πρόσθεσε: “Αλλά δεν είμαστε εδώ για να το ελαχιστοποιήσουμε, είμαστε εδώ για να το εξαλείψουμε”.

Αυτή η πρόκληση για την απομάκρυνση του TCA από τον φελλό είναι μεγαλύτερη για τα ενιαία φυσικά πώματα από ό, τι για τα φθηνότερα που αποτελούνται από τρίμματα φελού, σύμφωνα με τον Antonio.

“Είναι πολύ πιο εύκολο να καθαρίσουμε τα τρίμματα από ό, τι για ένα ολόκληρο κομμάτι φυσικό φελλό, αλλά θα έχουμε ατομική εγγύηση για όλους τους φελλοί που βάζουμε στην αγορά μέχρι το 2020”, υποσχέθηκε.
Λαμβάνοντας υπόψη ότι η Amorim πούλησε 5,4 δισεκατομμύρια φελλούς το 2017, αυτό είναι μια μεγάλη απαίτηση.

Είναι όμως μια σημαντική εξέλιξη για την εταιρεία, επειδή ο Antonio θέλει να σταματήσει την εστίαση στα προβλήματα που σχετίζονται με το φυσικό φελλό και να αρχίσει να προωθεί τα οφέλη από τη σφράγιση ενός κρασιού με αυτό το είδος πώματος.

“Θέλουμε να εξαλείψουμε το TCA και στη συνέχεια μπορούμε να αρχίσουμε να εξετάζουμε τα θετικά αποτελέσματα του φελλού”, δήλωσε.

Παραδείγματος χάριν, πρόσθεσε: “Ένα δρύινο βαρέλι αποδίδει αξία σε ένα κρασί, αλλά ο φελλός θεωρείται ότι μπορεί να προκαλέσει πρόβλημα με το κρασί σας, αν και ένα fine claret που σφραγίζεται με φελλό είναι καλύτερο μετά από έξι χρόνια – γιατί συμβαίνει αυτό;

Συνεχίζοντας, είπε: “Κάνουμε αυτή τη γραμμή έρευνας, εστιάζουμε στα πλεονεκτήματα του φυσικού φελλού για τα κρασιά καθώς ωριμάζουν. Ποια είναι τα θετικά αποτελέσματα που μπορεί να δώσει ένας φελλός; Πώς μπορεί η κυψελοειδής δομή ενός φυσικού φελλού να προσφέρει ευεργετικά αποτελέσματα σ΄ένα κρασί; Έχουμε δημιουργήσει μια μελέτη για να μάθουμε την επιστήμη πίσω από αυτό, αυτή είναι η επόμενη φάση. “

Όπως ανέφερε παλαιότερα το db, ο επικεφαλής της έρευνας της Amorim, Dr Miguel Cabral, έδειξε ότι ο φελλός μπορεί να φέρει ωφέλιμες φαινόλες στο κρασί. Επιπλέον, όπως ανακαλύφθηκε στις αρχές του τρέχοντος έτους, η αλληλεπίδραση του κρασιού και των φαινολικών από τα πώματα φελλού παράγει ένα νεο σύνολο ενώσεων που επηρεάζουν το χρώμα του κρασιού και την πικράδα – και αυτές ονομάζονται Corklins.

άρθρο του Patrick Schmitt από το the drinks business

Αναρτήθηκε Τετάρτη, 18 Ιούλιος 2018, 11:01. Κατηγορία Ειδησεις  

ΠΗΓΗ