Εγκύκλιο εξέδωσε το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας σχετικά με τον προγραμματισμό Αναρτήσεων Δασικών Χαρτών

Σύμφωνα με την εγκύκλιο του υπουργείου:

Κατόπιν τής συνεργασίας μας με την Διεύθυνση Δασών Ανατολικής Αττικής και το «Ελληνικό Κτηματολόγιο» για την εφαρμογή και υλοποίηση της ανωτέρω β’ σχετικής απόφασης Αναπληρωτή Υπουργού Π.ΕΝ., καθορίζεται ανάρτηση δασικών χαρτών, ως ακολούθως:

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΑΣΩΝ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ ΔΑΣΙΚΩΝ ΧΑΡΤΩΝ Παρασκευή 27.07.2018 Ανατολικής Αττικής Προκαποδιστριακοί Ο.Τ.Α.: Αγία Παρασκευή, Ανθούσα, Βριλλήσια, Γέρακας, Νέο Ηράκλειο, Νέο Ψυχικό, Παλλήνη

Επισημαίνουμε ότι ο θεωρημένος δασικός χάρτης συνοδευόμενος από τον ‘’ιστορικό ορθοφωτοχάρτη’’ θα αποσταλλεί στο «Ελληνικό Κτηματολόγιο», οπωσδήποτε μία (1) τουλάχιστον εβδομάδα πριν την προγραμματισμένη ημερομηνία ανάρτησης. Ταυτόχρονα, τα ανωτέρω θα αποσταλλούν και στο Τμήμα Δασικών Χαρτών, Δασολογίου, Απογραφής & Θεματικής Υποστήριξης Δικαιωμάτων Δημοσίου τής Δ/νσης Δασικών Έργων & Υποδομών τής υπηρεσίας μας.

Η απόφαση τής ανάρτησης τού δασικού χάρτη, αφού διαμορφωθεί με βάση το υπόδειγμα του παραπάνω γ΄ σχετικού, θα γνωστοποιηθεί ηλεκτρονικά, άμεσα εντός τής ημέρας έκδοσής της, στο «Ελληνικό Κτηματολόγιο» και στην υπηρεσία μας. Επιπλέον, να ληφθεί ιδιαίτερη μέριμνα για την τήρηση των προβλεπομένων στην απόφαση (Κεφάλαιο 2, παράγραφος 2.2 γ΄ σχετικού) για την ευρύτατη δημοσιοποίηση τής ανάρτησης και τής προθεσμίας υποβολής των αντιρρήσεων. Στα πλαίσια αυτά, η ανωτέρω απόφαση να γνωστοποιηθεί, αμελλητί, και στους όμορους Ο.Τ.Α. των περιοχών ανάρτησης των δασικών χαρτών.

Σημειώνεται, επίσης, ότι η χωρική αρμοδιότητα των συνιστούμενων ΣΥΑΔΧ, εφόσον αυτά είναι περισσότερα τού ενός, επεκτείνεται και καλύπτει ολόκληρη την περιοχή ανάρτησης τού δασικού χάρτη για το καθένα από αυτά.

Τέλος, με τη λήψη τού παρόντος να προβείτε στις απαραίτητες διοικητικές ενέργειες και πράξεις για την υλοποίηση της ανάρτησης, απαρέγκλιτα, εντός της ανωτέρω ημερομηνίας.

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ

 
 
 Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook & στο twitterSource link