Την επικήρυξη των αγριόχοιρων που τον τελευταίο προκαλούν μεγάλες ζημιές σε καλλιέργειες του νομού, ζητά με υπόμνημά του ο Κυνηγετικός Σύλλογος Φαρκαδόνας.


Το υπόμνημα που υπογράφεται από τον πρόεδρο του Συλλόγου κ. Πέτρο Παλάντζα και τον γενικό γραμματέα κ. Ηλία Στάμο, κοινοποιήθηκε στην Διεύθυνση Προστασίας Δασών και Αγροπεριβάλλοντος, στους Βουλευτές του νομού Τρικάλων, στην Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων, στην Διεύθυνση Δασών και στο Δασαρχείο καθώς επίσης και στη Ζ’ Κυνηγετική Ομοσπονδία Θεσσαλίας και Νήσων Σποράδων.

Ειδικότερα μέσω του υπομνήματος γίνεται εκτενή αναφορά στην παρουσία των αγριογούρουνων και στις ζημιές που προκαλούν.
«Στην ευρύτερη περιοχή της Φαρκαδόνας καταγράφονται και φέτος, εντονότερα από κάθε άλλη χρόνια, σημαντικότατες ζημιές στις καλλιέργειες, αγριόχοιρους. Συγκεκριμένα γινόμαστε μάρτυρες εκτεταμένων καταστροφών στις καλλιέργειες καλαμποκιού, όσπριων, κηπευτικών αλλά και σιταριού από αγριόχοιρους αλλά ακόμη και περιστατικών επιθέσεων σε ανθρώπους. Επίσης πολλά ατυχήματα, ευτυχώς όχι θανατηφόρα, έχουν σημειωθεί στους επαρχιακούς δρόμους του Δήμου μας, αλλά και στο χώρο ευθύνης του Συλλόγου μας. τα φαινόμενα αυτά οφείλονται στον υπερπληθυσμό του αγριόχοιρου, γι’ αυτό θα πρέπει να ληφθούν μέτρα», τονίζεται μεταξύ των άλλων στο υπόμνημα.
Η διοίκηση του Κυνηγετικού Συλλόγου Φαρκαδόνας μέσω του προέδρου και του γραμματέα της έρχεται να προτείνει σειρά μέτρων μεταξύ των οποίων της συγκρότησης συνεργείων δίωξης κατά τα πρότυπα των συνεργείων δειγματοληψιών αλεπούδων για τη λύσσα ή να επιτραπεί η θήρα τουλάχιστον για τους δυο μήνες του καλοκαιριού. Πέραν αυτών στα μέτρα έρχεται να προταθεί και η άμεση αποζημίωση των αγροτών που υπέστησαν καταστροφές από τον ΕΛΓΑ.

ΠΗΓΗ