Την Πέμπτη 14/6/2018 συνεδρίασε για δεύτερη φορά μέσα στην ίδια εβδομάδα το Δ.Σ του ΓΕΩΤΕΕ με θέματα τη συγκρότηση σε σώμα και την εκλογή προεδρείου. Για άλλη μια φορά ΔΑΚΕ (ΝΔ), Δημοκρατική Συμπαράταξη (ΔΗΣΥ – ΠΑΣΟΚ) και Γεωτεχνική Ενωτική Κίνηση (ΓΕΚ – ΣΥΡΙΖΑ) μοίρασαν μεταξύ τους καρέκλες και αξιώματα επικυρώνοντας τη συμφωνία τους για ΓΕΩΤΕΕ – στήριγμα της αντιλαϊκής πολιτικής. 
Έτσι, το νέο προεδρείο υπερψηφίστηκε από όλους πλην του εκπροσώπου της Πανεπιστημονικής, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι ως μέλος του ΔΣ θα ασκεί έλεγχο και θα αποκαλύπτει τα τεκταινόμενα, εκπροσωπώντας τα συμφέροντα των ανέργων, μισθωτών, αυτοαπασχολούμενων γεωτεχνικών που πλήττονται απότην κυβερνητική πολιτική που στηρίζει το ΓΕΩΤΕΕ.

Επίσης, ο εκπρόσωπος της Πανεπιστημονικής κατήγγειλε το γεγονός ότι για τη συγκρότηση του νέου οργάνου πραγματοποιήθηκαν δυο συνεδριάσεις σε διαφορετικές ημέρες, ενώ θα μπορούσαν να προγραμματιστούν την ίδια ημέρα ώστε να αποφευχθούν τα σοβαρά έξοδα που απαιτούνται για εισιτήρια, οδοιπορικά και διανυκτερεύσεις κλπ. Τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. υπερασπίστηκαν τις δύο ξεχωριστές συνεδριάσεις, καθώς όπως είπαν “έτσι προβλέπεται από τους νόμους και δεν μπορεί αλλάξει”. Θυμίζουμε ωστόσο ότι κατά το πρόσφατο παρελθόν νόμοι όπως για την αναγκαστική είσπραξη των συνδρομών και τη βεβαίωσή τους στην εφορία άλλαξαν εν μία νυκτί, επιβάλλοντας απαράδεκτους εκβιασμούς στους γεωτεχνικούς.

Καλούμε τους συναδέλφους να βγάλουν τα συμπεράσματά τους και να δημιουργήσουν με τον αγώνα τους προϋποθέσεις αμφισβήτησης της αντιλαϊκής τροχιάς του ΓΕΩΤΕΕ.
21/6/2018
 
 
 Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook & στο twitter
 
 Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook & στο twitterSource link