Συμμετοχή του Γενικού Γραμματέα Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων κ. Χαράλαμπο Κασίμη σε Ημερίδα στη Θεσσαλονίκη στις 28 Ιουνίου 2018 «Συνεργαζόμαστε για την καινοτομία στη γεωργία, την κτηνοτροφία και το περιβάλλον: Δημιουργία Επιχειρησιακών Ομάδων Μέτρου 16»  Ημερίδα Θεσσαλονίκη – 28 Ιουνίου 2018

Mε επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Ημερίδα με θέμα «Συνεργαζόμαστε για την καινοτομία στη γεωργία, την κτηνοτροφία και το περιβάλλον: Δημιουργία Επιχειρησιακών Ομάδων Μέτρου 16» που διοργάνωσε η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020 σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, στη Θεσσαλονίκη, στις 28 Ιουνίου 2018.

Με την Ημερίδα αυτή ολοκληρώθηκε ένας κύκλος ενημερωτικών συναντήσεων για το νέο Μέτρο 16 «Συνεργασία» του ΠΑΑ 2014-2020, που πραγματοποιήθηκαν σε Περιφέρειες της χώρας (Καβάλα, Αλεξανδρούπολη, Πάτρα, Ηράκλειο Κρήτης, Μυτιλήνη, Κοζάνη, Λαμία, Ιωάννινα, Λάρισα), στο πλαίσιο λειτουργίας του Εθνικού Αγροτικού Δικτύου του ΠΑΑ 2014-2020.

Στόχος του Μέτρου 16 είναι η ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ των αγροτών και της επιστημονικής κοινότητας προκειμένου να ενθαρρυνθεί η υιοθέτηση της καινοτομίας, νέων ιδεών, νέων τεχνολογιών και νέων πρακτικών στην αγροτική παραγωγή, με στόχο την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των γεωργικών εκμεταλλεύσεων, την αναζήτηση νέων καλλιεργητικών πρακτικών που συμβάλλουν στην προστασία του περιβάλλοντος αλλά και την προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή.

Στην Ημερίδα συμμετείχαν εκπρόσωποι συλλογικών σχημάτων του αγροτικού τομέα, αγρότες, εκπρόσωποι της ερευνητικής και επιστημονικής κοινότητας, του ΓΕΩΤΕΕ, στελέχη των Υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και άλλοι φορείς.

Χαιρετισμούς απηύθυναν ο Γενικός Γραμματέας Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων κος Χαράλαμπος Κασίμης και ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κος Απόστολος Τζιτζικώστας.

Ειδικότερα, ο Γενικός Γραμματέας Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων κος Χαράλαμπος Κασίμης επεσήμανε τη συνεισφορά του Μέτρου 16 στην υιοθέτηση και διάχυση της τεχνολογίας και της καινοτομίας στις παραγωγικές διαδικασίες με στόχο την ανταγωνιστικότητα και τη βιωσιμότητα της γεωργίας και της κτηνοτροφίας, τις κατευθύνσεις της νέας ΚΑΠ μετά το 2020 και τις προτεραιότητες που δίνονται στην προώθηση της καινοτομίας, την κατάρτιση των αγροτών και τις γεωργικές συμβουλές. Επίσης, τόνισε την ανάγκη να βγει η ελληνική γεωργία από τις διαρθρωτικού χαρακτήρα αδυναμίες της και να προσανατολιστεί προς ένα παραγωγικό μοντέλο ποιότητας και ταυτότητας στο οποίο εντοπίζεται και το συγκριτικό πλεονέκτημα του αγροδιατροφικού μας τομέα.

Η πρόσκληση για το Μέτρο 16 «Συνεργασία» είναι ανοιχτή και έχει αναρτηθεί στο http://www.agrotikianaptixi.gr/ . Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητήσουν περισσότερες πληροφορίες για το Μέτρο (Συχνές ερωτήσεις, παραδείγματα συνεργασιών, πλατφόρμα καινοτομίας), στον ιστότοπο του ΕΑΔ https://ead.gr/.

 
 Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook & στο twitterSource link