Αγρότες είδαν τις οφειλές τους να αυξάνονται ή έχασαν ρυθμίσεις με τη μεταφορά των στοιχείων από τον ΟΓΑ στο ΚΕΑΟ! Σε απόγνωση νεαροί παραγωγοί! Είναι άγνωστο αν είναι όλα καλά εκεί στο ΚΕΑΟ (Κέντρο είσπραξης ασφαλιστικών οφειλών) στον νυν ΕΦΚΑ και στον πρώην ΟΓΑ, στον αλλά σίγουρα για πολλούς παραγωγούς τα πράγματα πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο αφού το τελευταίο διάστημα παρατηρούνται καταστάσεις που… κοστίζουν στην τσέπη των αγροτών από το πουθενά.


Το είχε πει άλλωστε ο πρώην διοικητής (και πρώτος) του ΕΦΚΑ, Θ. Μπακαλέξης σε μία από τις επισκέψεις του στη Λάρισα, με σαρακατσάνικο (λόγω καταγωγής γαρ…) ύφος: «Όποιος θέλει σύνταξη θα πληρώνει τις εισφορές που του αναλογούν». Οι εισφορές όμως αυτές αυξάνονται ξαφνικά για κάποιους παραγωγούς και κανείς δεν μπορεί να βγάλει άκρη γιατί!

Με τη μεταφορά λοιπόν των δεδομένων από τον πρώην ΟΓΑ αγρότες είδαν τις οφειλές τους να αυξάνονται ξαφνικά χωρίς λόγο και αιτία να τους δίνονται και χωρίς να μπορούν να βγάλουν άκρη! Προσφάτως νεαρός αγρότης είδε τις οφειλές 4 χιλιάδων ευρώ να εμφανίζονται 6 χιλιάδες στο ΚΕΑΟ και κανείς δεν μπορεί να του δώσει απάντηση γι αυτήν την αύξηση! Πήγε ο άνθρωπος στον λογιστή του, αλλά και οι λογιστές σηκώνουν τα χέρια ψηλά (άλλωστε τα φορολογικά καλούνται να ρυθμίσουν και όχι αναγκαστικά τα ασφαλιστικά)! Το να απαντήσει βέβαια ο πρώην ΟΓΑ μοιάζει απίθανο… Το τηλέφωνο μπορεί να χτυπά αλλά κανείς δεν απαντά (υπάρχουν πολλές καταγγελίες γι αυτό). Όταν απαντήσει κάποιος (από κοντά αφού και η υπομονή να περιμένει κανείς να σηκώσει κάποιος το τηλέφωνο εξαντλείται) δηλώνει αυτομάτως αναρμόδιος!

Βέβαια, προέκυψε και… απώλεια ρυθμίσεων οφειλών! Νεαρή αγρότισσα είχε ρυθμίσει τις οφειλές της προς τον ΟΓΑ αλλά η μεταφορά των δεδομένων της στο ΚΕΑΟ δεν ολοκληρώθηκε, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να βγάλει κωδικούς και η ρύθμιση να χάνεται όπως μας ανέφερε!

Την ίδια στιγμή είναι απίστευτη και η ταλαιπωρία αγροτών που χρειάζονται βεβαίωση για να αποδείξουν ότι είναι… αγρότες (Δείτε ΕΔΩ το σχετικό σχόλιο).

Από την άλλη, τρέχουν αγρότες να πάρουν από το ΚΕΑΟ Όλα αυτά βέβαια δείχνουν έλλειψη συντονισμού και οργάνωσης. Αλλά το είχε πει ο κ. Μπακαλέξης στην επίσκεψή του στη Λάρισα: «Όποιος θέλει σύνταξη θα πληρώνει τις εισφορές του». Χωρίς όμως να διευκρινίζει τι συμβαίνει στην περίπτωση που γίνεται το «θαύμα» και οι εισφορές πολλαπλασιάζονται χωρίς εξήγηση. Θεωρώντας παράλληλα ότι η ερώτηση του τι γίνεται όταν οι εισφορές υπολογίζονται επί εισοδήματος που δεν έχει εισπραχθεί (αλλά δηλώνεται αναγκαστικά) ότι δεν ήταν καλόπιστη…

Χρυσόστομος Τρίμμης

 
 
 Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook & στο twitterSource link