Πιο γρήγορη και πιο φιλική για τους αγρότες, τους κτηνοτρόφους και τους αλιείς, σε σχέση με άλλες κατηγορίες επαγγελματιών, γίνεται η διαδικασία του εξωδικαστικού μηχανισμού ρύθμισης οφειλών, στον οποίον μπορούν να καταθέσουν αίτηση από σήμερα για ρύθμιση των χρεών τους, υπογράμμισε στο “Πρακτορείο 104,9” ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Τάσος Πετρόπουλος.

“Σήμερα βγήκε για τους αγρότες. Για τους συνεταιρισμούς και για κάθε άλλου είδους δραστηριότητα έχει βγει από τον Αύγουστο του 2017. Σήμερα είναι για τους αγρότες, λέγαμε ότι θα ενταχθούν και οι αγρότες. Επειδή χρειαζόταν να κάνουμε ιδιαίτερη προσαρμογή με βάση την ευαισθησία που έχει η αγροτική, κτηνοτροφική και αλιευτική παραγωγή και τη διαφορετική ποιότητα χρεών στην κατηγορία αυτής της δραστηριότητας, είναι ακόμη πιο επιεικής, πιο ελαστική η διαδικασία, πολύ πιο γρήγορη και πιο φιλική” είπε ο κ. Πετρόπουλος και πρόσθεσε: “ξεκινάει σήμερα αυτή η διαδικασία, όπως καλά είπατε, υπάρχει το σχετικό έγγραφο το οποίο είναι αναρτημένο στη Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους και εκεί πραγματικά καθοδηγείται ο καθένας, πολύ εύκολα, για τις κινήσεις που πρέπει να κάνει”.

Ο υφυπουργός αναφέρθηκε, επίσης, στη δυνατότητα να ρυθμιστούν, μεταξύ άλλων, και τραπεζικά αγροτικά δάνεια που μεταβιβάστηκαν, ως “κακό μέρος”, σε διάφορες εισπρακτικές εταιρίες (δάνεια της Αγροτικής Τράπεζας) με αποτέλεσμα μέχρι τώρα – όπως είπε – “οι αγρότες να αντιμετωπίζουν τη θηλιά αυτών των χρεών χωρίς δυνατότητα διαχείρισης”, ενώ “τώρα μπορούν να τα διαχειριστούν”.

“Αυτά τα χρέη μπορούν να ρυθμιστούν μέχρι και 60%, ενώ τα χρέη για αγροτική, κτηνοτροφική, αλιευτική δραστηριότητα μπορούν να διαγραφούν για πάνω από τις 125.000 ευρώ με βάση τους κανόνες βιωσιμότητας που τεκμαίρονται σε σχετική έκθεση, να κουρευτεί και το βασικό κεφάλαιο πια, πράγμα που δεν υπήρχε σε άλλες περιπτώσεις μέχρι το ποσοστό του 50%”, τόνισε ο κ. Πετρόπουλος.

dikaiologitika.gr

The post Ξεκινησε ο εξωδικαστικός για ρύθμιση χρεών των αγροτών appeared first on Agrotes.eu.

Source link