Πρέπει να μας έχουν περάσει εντελώς για χάπατα ορισμένοι.
Ήταν το 2013 όταν το ΑΠΘ έλεγξε μια μελισσοτροφή τύπου καραμέλα που ο Melissocosmos είχε δώσει ως συνταγή στους αναγνώστες του.
Στην διαμάχη που προέκυψε το Blog κάλεσε το εργαστήριο μελισσοκομίας να εξετάσει τις τροφές του εμπορίου και να αφήσει όσες παρασκευάζουν μόνοι τους οι μελισσοκόμοι.
Λίγο καιρό αργότερα έσκασε η είδηση στο περιοδικό ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΗ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ότι το εργαστήριο εξέτασε 18 μελισσοτροφές και βρήκε τις 7 από αυτές με ανεβασμένη HMF δηλαδή τοξικές για τις μέλισσες.
Επί 5 ολόκληρα χρόνια καλώ το εργαστήριο να ενημερώσει τον ΕΦΕΤ και δεν το κάνει.

Η απάντηση που έπαιρνα πάντα ήταν πως κάτι τέτοιο δεν είναι αρμοδιότητα του εργαστηρίου.

Δείτε όμως…

Υπόθεση Κηροσκορίνης…

Από το αρχείο του Melissocosmou

Ο πρώην καθηγητής του ΑΠΘ κ. Ανδρέας Θρασυβούλου μόνος του αποκαλύπτει ότι για την υπόθεση της κηροσκορίνης το ίδιο εργαστήριο που βρήκε τοξικές μελισσοτροφές, όταν είχε εντοπίσει κηροσκορίνη στο μέλι έτρεξε να ειδοποιήσει το Υπουργείο και τον ΕΦΕΤ και κρέμασε κυριολεκτικά στα μανταλάκια τους μελισσοκόμους της χώρας που έζησαν εφιαλτικές στιγμές για μεγάλο διάστημα μη μπορώντας να πουλήσουν το μέλι τους.

Γιατί στη μια περίπτωση ειδοποιείται ο ΕΦΕΤ ενώ στην άλλη δεν ειδοποιείται κύριοι;

Και δεν είναι μόνο αυτό.
Ενημερώνομαι ότι σήμερα 180 μελισσοκόμοι έστειλαν δείγματα μελισσοτροφών στο ίδιο εργαστήριο και βρήκε πάλι σε μεγάλο ποσοστό τοξικές μελισσοτροφές.
Επί 5 χρόνια δηλαδή αυτοί που Ευαγγελίζονται ότι είναι οι σύμμαχοι των μελισσοκόμων, ότι το εργαστήριο είναι όλων των μελισσοκόμων και άλλα τέτοια φθηνά δεν είχαν κάνει ΤΙΠΟΤΑ και άφηναν τα μελίσσια μας να πεθαίνουν.

Για εμένα αυτή είναι η είδηση, και ΟΧΙ το ότι βρέθηκαν τοξικές μελισσοτροφές.
Γιατί ότι βρέθηκαν αυτές το γνωρίζουμε εδώ και 5 χρόνια, το μεγάλο θέμα είναι τι έγινε ή τι δεν έγινε 5 ολόκληρα χρόνια, και πόσα μελίσσια χάθηκαν από την μη λύση του προβλήματος.

Ξυπνήστε επιτέλους μελισσοκόμοι, και δείτε το τυρί που υπάρχει στην φάκα.
Είναι καιρός να σπάσουμε το απόστημα.
Αλλιώς θα μας νομίζουν ότι ήμαστε ζουλού ιθαγενείς που μας ταΐζουν χάπατο και εμείς το καταπίνουμε αμάσητο.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push(); Στηρίξτε τον Melissocosmo κάνοντας like στην σελίδα του…

(function(d, s, id) var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = “//connect.facebook.net/el_GR/sdk.js#xfbml=1&version=v2.9”; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); (document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push();Source link