Το κτήμα του Médoc Château Tour Castillon πρόκειται να βυθίσει μερικά από τα κρασιά του 2015 στη Μάγχη. Το château ανήκει στην οικογένεια Peyruse, η οποία συνήθιζε να περνάει τις διακοπές της στη Βρετάνη, στην άκρη του Καναλιού.

«Η ιδέα ήρθε από τον παιδικό μου φίλο, τον Johann Boché, εκπαιδευτή κατάδυσης», δήλωσε η Laure Peyruse στο Decanter.com.

«Και καθώς έχουμε φίλους που είναι ψαράδες και δύτες στην περιοχή, ήταν εύκολο να οργανωθεί η εμβύθιση. Μετά από κάποια έρευνα, είδαμε ότι κανένας αμπελοκαλλιεργητής του Médoc δεν το είχε κάνει αυτό, έτσι ήταν μια όμορφη ευκαιρία για εμάς να το δοκιμάσουμε αποκλειστικά».

Όπως δηλώνουν οι υπεύθυνοι του château, η κατάδυση των κρασιών στη Μάγχη θα επιτρέψει μια σταδιακή διαδικασία ωρίμανσης.

«Το κανάλι είναι μια πραγματική πηγή ενέργειας με συνθήκες θερμοκρασίας και πίεσης, οι οποίες μπορεί να είναι πραγματικά ενδιαφέρουσες χάρη στη ροή του Gulf Stream.

«Το κρασί κάτω από τη θάλασσα είναι στο σκοτάδι και σε τέλειες συνθήκες υγρασίας. Επιπλέον, η πίεση της θάλασσας είναι ανώτερη από ένα κλασικό κελάρι.

Τα μπουκάλια βυθίστηκαν στις 2 Ιουνίου και θα παραμείνουν εκεί για ένα χρόνο, με τακτική επιτήρηση από τον Boché και την ομάδα των δυτών.  Θα υπάρχουν συνολικά 600 φιάλες, σύμφωνα με την Peyruse.

Αναρτήθηκε Τετάρτη, 27 Ιούνιος 2018, 9:15. Κατηγορία Ειδησεις  

ΠΗΓΗ