Το παρόν άρθρο δημοσιεύτηκε στο περιοδικό ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΟ ΒΗΜΑ το 2006, και μου το έστειλε ο Νίκος Μητσιώτης προκειμένου να διαβαστεί και από τους αναγνώστες του Melissocosmos, αλλά και να έρθει ξανά στο προσκήνιο προς γνώση νέων μελισσοκόμων.
Ο Νίκος Μητσιώτης λοιπόν που μένει στην Βραζιλία προ δεκαετίας συμβούλεψε την Ελληνική μελισσοκομία για τις αποστάσεις που πρέπει να έχουν οι κυψέλες από τους δρόμους.
Προέτρεψε τους Έλληνες μελισσοκόμους, βασιλοτρόφους, ερευνητές και την πολιτεία να μεριμνήσουν υπέρ των Ελληνικών μελισσοκομικών φυλών.
Δυστυχώς 10 χρόνια πέρασαν και τίποτα από αυτά που πρότεινε ο Μητσιώτης δεν έγινε.
Και βρισκόμαστε σήμερα στο 2017 όπου πιστεύω ότι έχουμε απολέσει τις αυθεντικές Ελληνικές φυλές μελισσών.

Και το λέω αυτό μετά λόγου γνώσεως αφού παραγγέλνουμαι βασίλισσες από την Μακεδονία και αυτές γεννούν κόκκινες μέλισσες.
Ενημερώνομαι για έρευνες που πληρώνει η πολιτεία για να διασφαλιστεί η καθαρότητα των Ελληνικών φυλών μα ούτε το αποτέλεσμα τους βλέπω ούτε να κινείται τίποτα προς την κατεύθυνση της σωτηρίας τους.
Είμαι σίγουρος ότι με τον αχταρμά που υπάρχει στις εισαγωγές ότι σε μια δεκαετία θα είναι παρελθόν τόσο η Μακεδονική φυλή όσο και η Κεκρόπια.
Σε ότι αφορά το νομικό πλαίσιο των αποστάσεων, αυτό απλά δεν υπάρχει.
Βρισκόμαστε κάπου μεταξύ του παλαιού και του νέου νόμου μην γνωρίζοντας ποιος από τους δυο ισχύει.
Η δε πολιτεία όταν νομοθετεί δεν λαμβάνει υπόψιν της την Ελληνική πραγματικότητα και την ελληνική γραφειοκρατεία που δεν σου επιτρέπει να ανοίξεις χώρο στο βουνό προκειμένου να είσαι μακριά από δρόμους, και οι Έλληνες μελισσοκόμοι φοβούνται να πιέσουν την πολιτεία προκειμένου να ανοίξει αυτό το κεφάλαιο, μη τυχόν και νομοθετήσει τίποτα τρελό κάνας άσχετος υπουργός μεγαλωμένος στο Κολωνάκι…
Διαβάστε το άρθρο του Μητσιώτη.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push(); Στηρίξτε τον Melissocosmo κάνοντας like στην σελίδα του…

(function(d, s, id) var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = “//connect.facebook.net/el_GR/sdk.js#xfbml=1&version=v2.9”; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); (document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push();Source link