Η μάρκα αυτοκινήτων πολυτελείας Porsche δημιούργησε ένα δικό της κρασί – ένα μίγμα Chardonnay και Pinot Blanc από την Αυστρία – για να τιμήσει την 70η της επέτειο.

Το Cuvée 356 δημιουργήθηκε από τον αυστριακό οινοποιό Armin Tement.

Ήταν το καλοκαίρι του 1948 το πρώτο σπορ αυτοκίνητο της μάρκας, το Porsche 356 “No. 1” Roadster – σχεδιάστηκε από τον αυστριακό Ferry Porsche, γιο του Ferdinand Porsche – που έκανε το οδικό ντεμπούτο του, έχοντας κατασκευαστεί στο Gmünd στο αυστριακό κρατίδιο της Καρινθίας.

Το οινοποιείο που επιλέχθηκε για την παραγωγή του cuvée, Tement στη νότια Στυρία, ιδρύθηκε τη δεκαετία του 1980 από τον Manfred Tement. Το κτήμα βρίσκεται στο Ehrenhausen, στα σύνορα μεταξύ Αυστρίας και Σλοβενίας, και περίπου 250χλμ. Από το Gmünd.

Το κρασί είναι ένα μείγμα 65% Pinot Blanc, 18% Chardonnay, 12% Sauvignon Blanc και 5% Pinot Gris, που τρυγιούνται χειρωνακτικά και ζυμώνουν με την οινολάσπη τους για έξι μήνες, καταλήγοντας σε ένα “πολύπλοκο και κομψό κρασί με εμφανή ορυκτότητα και έντονο άρωμα που διαρκεί”.

Το κρασί σερβιρίστηκε για πρώτη φορά στις 8 Ιουνίου στην επίσημη γιορτή που πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο Porsche στη Στουτγάρδη-Ζουφενχάουζεν.

Θα είναι διαθέσιμο στο εστιατόριο Christophorus της Porsche στη Στουτγάρδη, αλλά και στο μουσειακό κατάστημα. Ο εισαγωγέας κρασιού Baron von Essen θα προμηθεύσει επιλεγμένα σημεία πώλησης, ενώ όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να παραγγείλουν το κρασί για 19,50 ευρώ στο cuvee356.com/ (ελάχιστη παραγγελία δεκαοκτώ φιάλες, δωρεάν αποστολή τριάντα έξι φιαλών ή περισσότερων)

 

Αναρτήθηκε Παρασκευή, 29 Ιούνιος 2018, 10:43. Κατηγορία Ειδησεις  

ΠΗΓΗ